L'ICL Manresa viatja a Castelló amb la necessitat de guanyar

L'equip d'Aleix Duran no pot tornar a perdre si vol mantenir a tir els primers llocs

L'ICL Manresa juga a Castelló aquest dimecres
L'ICL Manresa juga a Castelló aquest dimecres | FEB
23 de gener del 2018
Actualitzat a les 19:46h
L'ICL Manresa va derrotar amb molta comoditat el Tau Castelló al duel de la primera volta (93-62). La sensació d'aquell dia fou que els manresans haguessin pogut fer encara més sang. Aquesta jornada (dimecres, 20.45h) el partit es preveu més igualat. Primerament, per les dues derrotes seguides que acumulen els manresans. I després, per la millora dels castellonencs. Els de La Plana van just darrera l'ICL Manresa a la classificació amb dues victòries menys. Gabriell Iffe Lundberg, amb problemes de salut, és dubte.

Una setmana més curta que les anteriors

Sense massa temps per analitzar la derrota contra el Melilla arriba una nova jornada. L'ICL Manresa va descansar dilluns al matí i va tornar a la feina a la tarda. Es va dedicar una part de la sessió a fer "una anàlisi mixta" consistent a millorar coses però que ja serveixin per al següent partit. El poc marge de temps no permet gran cosa més.

Recuperar la intensitat

Aleix Duran considera que la clau del partit a Castelló passa perquè l'ICL Manresa sigui si mateix i recuperi una intensitat que ja va ser important al partit de la primera volta. El control del ritme i del rebot permetran als bagencs ser competitius i arribar amb opcions al tram final. "Després ja dependrà de la gestió i en això tenim marge de millora", afegeix el tècnic. 

Fer bé allò que l'equip sap fer bé

El tècnic de l'ICL Manresa no dubta de les ganes d'agradar i de l'ambició dels seus jugadors. Però només les ganes no són garantia de res. Així que Duran prefereix focalitzar-se en els aspectes que fan ser competitius al seu equip i afrontar els partits "únicament en aquests aspectes. Quan ho hem fet hem estat competitius encara que algun dia haguem perdut i quan ens n'hem desviat no ho hem estat".

Nacho Martín està en perfectes condicions

Podria pensar-se que per a un jugador que arriba a un club després de tretze mesos sense jugar una setmana amb tres partits no és la situació ideal. Duran no es fa mala sang amb aquesta circumstància i explica que el pivot castellà té el seu turmell completament recuperat. Admet que li falta un xic de ritme però que des del club el pensen cuidar i que després d'aquesta setmana l'acabaran d'integrar. 

Nou victòries del rival en els dotze darrers partits

El Tau Castelló va començar força malament la temporada. Però s'ha recuperat d'allò més bé i ha sumat nou victòries els darrers dotze partits. Moltes d'aquestes victòries han estat molt ajustades. Els castellonencs destaquen pel seu ritme de joc i la millora en el rebot que han experimentat recentment. Toni Ten compta amb una bateria de sis pivots i això ha fet desplaçar Tayyvidas Sabonis a la posició de 'tres'. Però les grans referències interiors són Edu Gatell i Kyle Rowley. Juan José García, ex jugador de l'ICL Manresa fa dues temporades, segueix a l'equip després de superar una lesió. 

El Tau Castelló prepara un gran ambient

La visita de l'ICL Manresa a moltes pistes es rep com un esdeveniment. Castelló no en serà una excepció i es prepara un gran ambient. Concursos entre aficionats i unes botzines que els seguidors locals podran adquirir a les oficines ajudaran a crear un clima que actuï com a sisè jugadors. Esportivament, Toni Ten, tècnic local, prepara el partit amb il·lusió però també amb la prudència d'enfrontar-se a un equip com el manresà. En declaracions al Periódico del Mediterraneo, Ten avisa que "per guanyar haurem de fer un partit de deu i que ells no el facin. Només amb dos quarts de deu no n'hi haurà prou". L'entrenador del Tau Castelló considera molt important el fitxatge de Nacho Martín per al conjunt manresà i considera que pot formar una parella temible amb Jordi Trias. 
Arxivat a