23 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:45h
Tant el sènior masculí A com el B van imposar-se als seus rivals
Tant el sènior masculí A com el B van imposar-se als seus rivals | ManresaRC
Després de dues derrotes seguides, el sènior masculí A del Manresa Rugby Club estava disposat a encetar la tercera jornada de la Divisió d'Honor Catalana amb contundència. Jugant a casa, la victòria que desitjaven es veia més factible, tot i que sabien que el seu rival, l'equip barceloní Gòtics RC, no els hi ho posaria fàcil.

L'encontre va començar amb uns Gòtics que sortien de mig camp i amb uns manresans disposats a aprofitar aquella primera possessió per aconseguir tancar els de Barcelona al seu terreny de joc; una tàctica, però, que es va veure entorpida per la bona defensa de l'equip visitant. Després de diverses fases de joc molt igualat i contundent, el Manresa aconseguia una touche a 22 contrària, que no va aprofitar per crear perill però sí per avisar de les ganes que tenia d'avançar-se cada cop més.

Protagonitzant una bona pressió en camp contrari, el conjunt local, va provocar l'error visitant i, després d'una sortida de meleé i diverses fases, va obrir la llauna amb el primer assaig al cap de 3 minuts de joc. Va ser llavors quan els bagencs van començar a prémer l'accelerador, i a base d'un bon joc al peu i una bona pressió aconseguien, al cap de 6 minuts més, un nou assaig per avançar-se al marcador amb un 14-0.

Davant d'aquella ofensiva, el conjunt visitant va plantar cara als del cor de Catalunya i, aprofitant la seva superioritat en meleé i per davantera durant la primera meitat, van aconseguir una meleé a 5 metres que, amb molta superioritat, aconseguia entrar dins assaig i respondre als locals posant el marcador a 14-7. La resposta dels Manresans no va tardar en esdevenir-se, i va allunyar el marcador assolint un 17-7 aprofitant un cop de càstig.

Els bagencs no es permetien dubtar sobre el terreny, i tot i la superioritat per davantera dels visitants, van aprofitar el seu bon joc a la mà per la línia de ¾ per aconseguir dos nous assaigs i anar al final del primer temps amb un avantatge clar al marcador (31-7).

La segona part de l'encontre va estar molt igualada. Tant, que només es va poder presenciar un assaig més que, en aquella ocasió, va protagonitzar-lo l'equip dels Gòtics (31.14). El punt visitant va facilitar-lo un cert relaxament per part dels locals, que s'adonaven, un cop més, que no podien abaixar la guàrdia. Tot i així, els minuts transcorrien, i equiparar el marcador no era fàcil. El xiulet final va sonar, i el resultat somreia els manresans que, tot i el sabor agredolç que els va quedar a la boca en constatar la igualtat en el joc, es congratulaven pels primers punts que havien aconseguit en la Divisió d'Honor Catalana.

Gran remuntada en el segon temps

Dissabte a les quatre de la tarda, el segon equip masculí del Manresa RC es dirigia a Terrassa per jugar la segona jornada de la competició de Tercera Divisió Catalana. Hi havia cares noves i un bon ambient a Can Jofresa. Igual que a la primera jornada, els de la capital del Bages iniciaven el partit amb nervis i poca concentració, fet que comportava la dificultat de parar els repetits atacs dels egarencs.

Aquest domini local va fer que assolissin dues marques transformades. La primera, amb un contraatac ràpid, i la segona, en un error defensiu dels visitants després de diverses fases de contacte. El marcador s'encetava amb un 14-0.

Passada bona part del primer temps, el control i el domini de la pilota començava a canviar de mans, i passava a ser dels manresans, que van protagonitzar possessions llargues i un gran domini en les fases estàtiques. Després de diversos atacs dins del camp contrari, arribava el primer assaig visitant, que, abans d'arribar a la mitja part, anivellava el marcador amb un 14-5.

El segon temps s'iniciava amb un Manresa RC ja posat en el partit i amb ganes de remuntar. Una voluntat que va veure els seus fruits de seguida, assolint un segon assaig després d'un xut profund, un agrupament i una jugada pel tancat.

Els ànims i l'actitud positiva dels de la capital bagenca van ser uns grans aliats perquè seguissin acaparant la possessió: pocs minuts després del segon assaig en van assolir un de tercer, gràcies a una bona penetració del pilar, que feia poc que havia entrat al camp. El marcador escurçava distàncies (14-15) i posava els nervis a flor de pell al públic de Can Jofresa. Una tensió que va apaivagar l’equip egarenc, amb un assaig que els va fer allunyar de la zona de perill (21-15).

Finalment, després de la insistència i les bones fases de joc per part dels del Manresa RC, arribava el preuat assaig i la posterior transformació quan faltaven 15 minuts per acabar el partit. Amb un resultat de 21-22, els visitants necessitaven mantenir-se al peu de canó fins que l'àrbitre xiulés el final del partit. Ho van aconseguir.

L'equip B del cor de Catalunya continua consolidant-se tot esperant al líder de la competició en la següent jornada.