​Manresa recordarà tres deportats més als camps nazis amb la col·locació de noves «Stolpersteine»

Manresa col·locarà, divendres, tres 'stolpersteine' més contra l'oblit
Manresa col·locarà, divendres, tres 'stolpersteine' més contra l'oblit | AFT
Redacció
23 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:51h
Aquest divendres, dia 26 de gener, coincidint amb la vigília del Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, es col·locaran, a la capital del Bages, tres llambordes Stolpersteine més davant de domicilis de deportats manresans als camps nazis.

Ara fa un any, a Manresa se'n van posar vint-i-una, i va venir a col·locar-les el seu creador, Gunter Demnig. Enguany ell no vindrà a la ciutat i tindrà cura de posar-les el mateix Ajuntament. 

Els tres manresans homenatjats enguany seran Àngel Sánchez López, la placa d'homenatge del qual es col·locarà al carrer Folch i Torres número 18, a dos quarts d'una del migdia, i Rossend i Fèlix Labara (pare i fill), que seran recordats amb la implantació de dues Stolpersteine al carrer del Bruc número 41, a la una del migdia.

Un cop les plaques s'hagin fixat als domicilis corresponents, a dos quarts de dues del migdia, la plaça Sant Domènec serà l'escenari d'un acte en record dels deportats en el qual hi assistiran familiars i autoritats, i on es llegiran textos i es durà a terme una actuació musical.

Alumnes de diferents instituts participaran en els diferents actes i prèviament faran un recorregut per diverses llambordes Stolpersteine, acompanyats de Jordi Pons, professor, historiador i membre de l'Associació Memòria i Història de Manresa, que farà una semblança de cada deportat.

Les biografies de tots els deportats es poden consultar en aquest enllaç pertanyent al web del portal Memòria.cat.