Manresa serà l’amfitriona del 3r Campionat Mundial de Tir de carabina esportiva

Per primera vegada des dels Jocs Olímpics de 1992 Catalunya acollirà una competició de tir d'àmbit mundial

Josep Maria Serena, vicepresident de l'entitat; Jordi Serracanta, regidor d'Esports, i Xavier Llorente, president  del Club Tir Precisió Manresa
Josep Maria Serena, vicepresident de l'entitat; Jordi Serracanta, regidor d'Esports, i Xavier Llorente, president del Club Tir Precisió Manresa | Catpress
Redacció
22 de gener del 2018
Actualitzat a les 19:45h
El Club Tir Precisió Manresa ha fet públics els primers detalls del Campionat Mundial de Tir que la capital del Bages acollirà el proper mes de juliol. El 3r Campionat Mundial de Tir de carabina esportiva (3nd World Rimfire Championship) es disputarà a les instal·lacions de l'entitat del 23 al 28 de juliol.

Més d'un centenar d’especialistes dels cinc continents seran a Manresa, al camp de tir del Club Tir Precisió Manresa, al polígon de Bufalvent. La prova es disputarà per equips, a través de les federacions internacionals participants, i a nivell individual.

El president de l'entitat, Xavier Llorente, ha explicat que per al club suposa "tot un repte que ens ha d'ajudar a projectar-nos i a acostar les instal·lacions a la ciutat". Per la seva part, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, ha reconegut que "el mundial esdevé una eina de promoció de la ciutat", tot posant de manifest que "hem de configurar una oferta atractiva per a tots els participants i els seus acompanyants perquè tinguin la possibilitat de descobrir la ciutat i el seu entorn". Serracanta ha afegit que "la competició ajudarà a trencar tabús al voltant del tir, una disciplina olímpica que continua essent força desconeguda".

Competició inèdita des de 1992

L'esdeveniment adquireix una rellevància important per al territori, però també arreu del país perquè és la primera vegada que a Catalunya s'organitza una competició de tir d'àmbit mundial des de la celebració dels Jocs Olímpic de Barcelona, l'any 1992. El World Rimfire Championship se celebra cada dos anys i aquesta serà la tercera edició. L'estrena va ser a Luxemburg, l'any 2014; la segona edició es va disputar a Portugal, l'any 2016, i aquest 2018 s'atura a Manresa.

Les instal·lacions, a punt

El Club Tir Precisió Manresa compta amb unes instal·lacions preparades per acollir la competició d'àmbit internacional. L'entitat disposa d'un camp amb 45 punts de tir, catorze dels quals a una distància de 25 metres, i els 31 restants de 25 i 50 metres. El Mundial determina una tirada d'alta precisió a una distància de 50 metres. L'entitat també compta amb una galeria interior de tir d'aire comprimit amb 25 punts de tir.

Durant els darrers anys, el club havia fet nombroses gestions amb la Federació Internacional de Tir i amb la Federació Espanyola per esdevenir seu del Mundial, una fita que es va poder concretar abans d'acabar l'any. Es preveu la participació de diferents membres del club al Mundial del proper mes de juliol. Una previsió que s'haurà de confirmar els propers mesos a partir del calendari regular de competició de carabina esportiva.  

Trajectòria del club

El Club Tir Precisió Manresa és una associació esportiva sense ànim de lucre que es dedica a la pràctica i promoció de totes les modalitats de tir reconegudes per la Federació Internacional de Tir i la Federació Espanyola de Tir.

L'entitat va ser fundada l'any 1959 per un grup d'aficionats i ocupava uns terrenys a la zona esportiva del Congost, en una iniciativa pionera a Catalunya. Va ser l'any 1992 quan es va fer el trasllat a les instal·lacions actuals al polígon de Bufalvent (carrer Edison, 31).

Més enllà dels punts de tir, el club compta amb espais d'oci adreçats a la massa social de l'entitat amb espais de bar-restaurant, local social, terrassa i pati. Actualment, el Club Tir Precisió Manresa compta amb 500 socis i sòcies.