La Festa de Sant Sebastià de Súria comença amb una reeixida missa de renovació del Vot de Poble

Xavier Novell durant la missa de renovació del Vot de Poble a Sant Sebastià, amb clergues de l'Arxiprestat de Súria i antics rectors de la vila
Xavier Novell durant la missa de renovació del Vot de Poble a Sant Sebastià, amb clergues de l'Arxiprestat de Súria i antics rectors de la vila | AjS
Redacció
22 de gener del 2018
Actualitzat a les 10:06h
Súria va renovar, diumenge, el Vot de Poble a Sant Sebastià, copatró de la vila, en la missa solemne celebrada a l'Església Parroquial de Sant Cristòfol amb la presència del bisbe de Solsona, Xavier Novell. 

En el transcurs de l'eucaristia, Xavier Novell va expressar la seva adhesió al Vot de Poble, fent referència a la importància d'aquesta celebració per a Súria. En aquest sentit, el bisbe va convidar els vilatans a "mantenir l'esperit" dels avantpassats que van instituir-lo després de l'epidèmia de còlera de 1885. Segons Novell, el Vot de Poble simbolitza un sentiment d'apropament i germanor que s'ha de basar "en un amor que ens sani". 

La de diumenge va ser la segona missa de renovació del Vot de Poble que Xavier Novell dirigia com a bisbe de Solsona. També havia presidit la de l'any 2011. En l'acte hi va ser present el clergat de l'Arxiprestat de Súria, així com també antics rectors de la vila, el seu alcalde, Josep Maria Canudas, i altres membres de l'Ajuntament i d'entitats del poble.

La missa, que va acabar amb el cant dels Goigs de Sant Sebastià a càrrec de cantaires i músics i de la vila, va donar pas, posteriorment, a la cercavila de la Festa de Sant Sebastià, que es va desenvolupar pels carrers del centre urbà de Súria i que va comptar amb la participació dels Trabucaires del Tro Gros; dels Geganters i Grallers del Poble Vell; dels Geganters d'El Gorg de l'Olla dels dansaires del Foment Cultural dels Bastoners de l'Agrupació Sardanista, i de la xaranga de l'Escola Municipal de Música.

Després de la cercavila, la plaça de Sant Joan va acollir un vermut popular, amb l'actuació del grup musical En Clau de Bages. 

La festivitat de Sant Sebastià, dia central de la Festa Major d'Hivern de Súria, va iniciar-se amb la tradicional galejada dels Trabucaires del Tro Gros i amb dues competicions esportives: la primera jornada de la 24a Tirada Internacional d'Armes Pneumàtiques i les noves tandes del Ral·li de Cervera, una prova de slot que va començar el divendres 19 de gener.

El programa d'actes de la Festa de Sant Sebastià continuarà durant tot el cap de setmana vinent, i es perllongarà fins al 4 de febrer. 
Arxivat a