La 379 deixa d'organitzar actes al convent de les caputxines perquè «ja hem assolit la nostra fita»

La plataforma ciutadana ha decidit suspendre "provisionalment" la seva activitat arrel del comunicat que van rebre les religioses per part del Vaticà

Redacció
22 de gener del 2018
Actualitzat a les 9:43h
Claustre del Monestir de Sant Carles Borromeu, al carrer Talamanca de Manresa
Claustre del Monestir de Sant Carles Borromeu, al carrer Talamanca de Manresa | Monestirs.cat
La Coral Eswèrtia del Centre Excursionista de la Comarca del Bages (CECB) va cloure, aquest dissabte passat, el Cicle de Concerts al Convent que des del maig passat la plataforma ciutadana 379 impulsava per donar suport a les monges caputxines davant la negativa del bisbe de Vic de cedir el convent on viuen a la Fundació Sociosanitària de Manresa.
 
La decisió de la 379 de "suspendre provisionalment la nostra activitat", diuen, és fruit de la comunicació que van rebre les monges per part de la Santa Seu, on se'ls notificava que el Vaticà deixava sense efecte el nomenament del bisbe de Vic com a Comissari Pontifici de la comunitat i nomenava la germana Pilar Lumbreras nova abadessa del convent.
 
Com ja va explicar NacióManresa el passat mes de desembre, la Santa Seu, per prendre aquesta decisió, va seguir una nova normativa sobre monestirs en vies de tancament, i va nomenar una comissió tècnica, en què hi ha, entre d'altres, el bisbe, la nova abadessa i una representant provincial de les caputxines. Tots tres hauran de decidir i consensuar què fer amb el convent de Sant Carles Borromeu.
 
Durant aquest temps de conflicte entre les monges i el Bisbat de Vic, la Plataforma 379 va decidir organitzar un cicle de concerts -especialment de música coral- per reivindicar el "manresanisme del convent i la dignitat de les germanes caputxines", i, també per "contribuir a enriquir l'activitat cultural de la capital bagenca", expliquen.
 
Aquest passat dissabte, doncs, Coral Eswèrtia, dirigida per Imma Serra, va ser l'encarregada de cloure provisionalment aquesta aventura musical i ho va fer amb una reeixida actuació, durant la qual va desgranar un entranyable programa de cançons excursionistes i de temes nadalencs.
 
El simpàtic recull de cançons muntanyenques, arranjades per Ramon Estrada, va donar pas a una suite nadalenca que integrava cançons tradicionals de diferents latituds geogràfiques, intercalades pels versos d'El Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra.
 
El públic, que atapeïa fins a l'última bancada de l'església, va aplaudir amb força l'actuació del cor bagenc, acompanyat impecablement per la pianista Lluïsa Vinyes. Al finalitzar, no van faltar les paraules d'agraïment a totes les persones i entitats que durant aquests mesos han avivat aquest cicle, amb menció especial a la seva alma mater: Ramon Payàs Capell.