L'ICL Manresa no pot amb un Melilla que arriba molt millor al final (69-77)

Un parcial de 0-14 al darrer quart resulta definitiu

L'ICL Manresa no ha pogut amb el Melilla
L'ICL Manresa no ha pogut amb el Melilla | BàsquetManresa
22 de gener del 2018
Actualitzat a les 0:21h
L'ICL Manresa no ha pogut contra un Melilla Baloncesto que ha estat molt millor als minuts finals. Un parcial de 0-14 quan millor tenien els locals ha capgirat totalment el partit. Eduardo Duran i Dani Rodríguez han estat un escull infranquejable que ha amargat el debut de Nacho Martín. Potser la diferència final no explica com ha estat el partit però mostra qui ha estat millor. Els bagencs sumen per segon cop dues derrotes seguides. A Aleix Duran li tocarà fer teràpia als seus homes.

Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Noah Allen, Ashley Hamilton i Jordi Trias han format el cinc inicial de l'ICL Manresa. El Melilla Baloncesto ha replicat amb Miki Servera, Eduardo Duran, Pablo Almazán, Javier Lucas i Fran Guerra. Els dos equips han començat vigilant-se de ben a prop i no deixant bones posicions a les referències interiors. L'únic que s'escapava amb solvència era Almazán, autor de dos triples als primers minuts. Poc després, Lucas s'apuntava a la festa visitant amb quatre punts seguits (7-12, minut 6). Jokubas Gintvainis ha rellevat Costa en una dinàmica en què Duran ha fet moure tota la banqueta. A manca de poc més d'un minut feia el seu debut amb la samarreta vermella Nacho Martín. Els visitants seguien dominant el partit gràcies a una major eficàcia en el rebot. Aquesta tendència ha canviat als segons deu minuts. Martín ha començat a produir i ha acostat el seu equip a un sol punt (17-18, minut 13). Els visitants han fet una petita estirada que no ha espantat l'ICL Manresa. Martín seguia a la seva. Un 2+1 del pivot empatava a 23. L'empat s'ha repetit a 25. I Noah Allen aconseguia molts minuts després posar per davant els manresans (27-25, minut 18). Els bagencs han estat capaços de mantenir-se davant. Els tres punts que reflectia el marcador al descans no era ni molt menys definitiu però significava una màxima renda local (35-32).

Hamilton rebia una tècnica només començar la segona part en protestar una decisió totalment encertada per part de l'àrbitre principal. L'anglès ha sabut canalitzar bé la seva errada. Una cistella i un tap mantenien a ratllar el Melilla. Costa era providencial amb dos triples seguits. Semblava que era el moment en què l'ICL Manresa podia trencar el partit. Lundberg hi posava dos punts més i Alejandro Alcoba es veia obligat a demanar temps mort (45-37, minut 26). Però no ha estat així. El Melilla Baloncesto es mantenia dins el partit. Hamilton i Muñoz, aquest de tres, han intentat una nova estirada al quart definitiu. Tres triples seguits dels visitants igualaven novament (56-56, minut 34). Hamilton ha aparegut al rescat dels seus companys. Cinc punts seguits de l'ala- pivot permetien respirar l'ICL Manresa. Pocs instants. Perquè el partit ha canviat com un mitjó. Primer Duran i després Rodríguez han aconseguit un parcial de 0-14 que acostava la victòria a Melilla (61-70, minut 38). Ha estat una estocada definitiva. Els esforços locals, amb més voluntat que seny, han estat inútils. 69-77 i segona desfeta al Nou Congost.

La derrota provoca que l'ICL Manresa baixi al cinquè lloc. A tres victòries del líder Breogán, a dues del CB Prat i empatat amb Melilla Baloncesto i Oviedo. Amb els nord-africans, a més, els de Duran tenen el bàsquet average en contra. Els manresans jugaran dimecres el segon dels tres partits que tenen en el lapse d'una setmana. El Tau Castelló serà un dur rival. El partit començarà a tres quarts de nou del vespre.