Un ICL Manresa amb canvis rep el Melilla, un dels punters de la LEB

El Baloncesto Melilla ja va demostrar les seves aptituds a la primera volta, quan va derrotar els manresans

L'ICL Manresa rep el Baloncesto Melilla diumenge
L'ICL Manresa rep el Baloncesto Melilla diumenge | FEB
19 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:57h
L'ICL Manresa arriba amb novetats al duel contra el Baloncesto Melilla (diumenge, 19.00h). Nacho Martín entra a l'equip i Javi Mugica en surt davant un equip que a la primera volta ja va demostrar les seves aptituds. El melillencs van vèncer per un ajustat 68-66 amb cistella decisiva de Dani Rodríguez als instants finals. L'equip manresà ha passat pàgina de la derrota a Càceres. Tenir una setmana de nou dies ha ajudat a pair el darrer contratemps. Aleix Duran, tècnic de l'ICL Manresa, també ha considerat positiu que Nacho Martín arribés dimarts i pogués destinar el dilluns a parlar amb els seus jugadors de la última desfeta. 

Setmana de canvis

Duran creu que l'ICL Manresa ha de recomposar rols després dels moviments que hi ha hagut a la plantilla. No només pel fitxatge de Martín i la rescissió de Mugica sinó també per la plena reincorporació de Jokubas Gintvainis. El tècnic de l'equip manresà espera treure "el màxim de tots els jugadors el més aviat possible". L'arribada de Martín donarà més equilibri entre el joc interior i exterior a diferència d'un Mugica que s'havia especialitzat més en la posició de quatre obert. El vallisoletà pot aportar tant llançament interior com exterior, uns contra uns i pot ser un bon complement a la plantilla actual de l'ICL Manresa. Martín arriba en bon estat ja que porta mesos entrenant si bé està un puntet per sota respecte a companys que porten sis mesos treballant junts. 


El partit d'anada serveix de referència

L'entrenador manresà ha coincidit amb Alejandro Alcoba, entrenador del Baloncesto Melilla, al pensar que el partit d'anada és una referència per saber per on pot anar l'enfrontament de la segona volta. "Sempre està bé mirar els partits. Veus que vas fer bé, què vas fer malament, on vas fer mal, on et van fer mal a tu... Pots agafar referències. Però també és cert que els equips maduren. I nosaltres hem canviat algunes coses i som un equip més madur", ha explicat Duran. 

Setmana amb tres partits

La lliga LEB tindrà jornada intersetmanal. D'aquesta forma, tots els equips jugaran tres partits en un petit marge de temps. Duran considera positiu haver jugat a Càceres divendres. Així el seu equip ha pogut parar un xic. Els jugadors han pogut carregar piles. La càrrega física ha tingut en compte el calendari tot i que en la ment de l'equip manresà només hi ha el duel contra el Melilla. Després, ja vindran els compromisos contra el Castelló (dimecres, 20:45) i Palència al Nou Congost (diumenge. 19.00h). 

Un dels millors equips de la LEB 

Duran defineix el seu rival com "un dels millors equips de la lliga amb una plantilla molt complerta. Té un dels millors bases com és Dani Rodríguez, uns bons tiradors, un gran referent com a pivot com és Fran Guerra i uns quatres que ajuden al joc obert". 

Un equip que fa onze anys que no xafa el Nou Congost

Manresans i nord-africans s'han enfrontat tres cops a la capital del Bages. Sempre en la lliga LEB. Els dos primers van acabar amb clares victòries locals (101-73 i 86-62). Era als inicis dels 2000 i l'any 2002 el conjunt bagenc va tornar a l'ACB. La temporada 2006/07 el triomf va canviar de cantó i els melillencs van vèncer per 67-76. El curs va acabar novament amb ascens manresà.
Arxivat a