Detinguts dos veïns de Navarcles per cultivar 1.342 plantes de marihuana

Imatge de la plantació de marihuana que van descobrir els Mossos d'Esquadra a Navarcles
Imatge de la plantació de marihuana que van descobrir els Mossos d'Esquadra a Navarcles | Mossos d'Esquadra
Redacció
19 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:15h
Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Manresa van detenir, el dimecres 17 de gener, dos homes, de 39 i 43 anys i veïns de Navarcles, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

La investigació policial es remunta a principis d'aquest mes, quan els vigilants municipals de Navarcles van posar en coneixement dels Mossos de la possible existència d'una plantació de marihuana en una casa del poble. Els agents van obrir una investigació i van comprovar que de l'interior de la casa en qüestió en sortia una forta olor de marihuana i que constantment hi havia entrades i sortides de diferents persones.

Després de diverses indagacions, aquest passat dimecres, membres del cos policial van anar al domicili i van parlar amb una persona que sortia de la casa, la qual va confirmar l'existència d'una plantació a l'interior.

Després de desmanar autorització als jutjats, quan els agents van entrar-hi, concretament a la zona dels baixos, van trobar-hi 1.342 plantes de marihuana, juntament amb una complexa instal·lació amb focus, extractors i filtres. A més, a la casa també hi van localitzar una altra persona que estava fent el manteniment de la plantació.

Arran d'aquests fets, els dos homes (tant el que els Mossos van interceptar sortint de la casa com el que van trobar fent-se càrrec de la plantació) van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb un delicte contra la salut pública.

Els detinguts han passat aquest matí de divendres, 19 de gener, a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.