Endesa introduiex el sistema de telecontrol a Fals i Canet de Fals

L'objectiu és incrementar la continuïtat del subministrament elèctric de 750 veïns de tots dos nuclis

Redacció
19 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:17h
Endesa ha instal·lat un sistema de telecomandament a un centre de transformació ubicat al nucli de Canet de Fals, al terme municipal de Fonollosa, que permetrà controlar-lo de forma remota. L'objectiu d'aquesta actuació és millorar tecnològicament un punt estratègic de la xarxa que uneix aquesta pedania amb la de Fals i, així, incrementar la continuïtat del subministrament elèctric de 750 veïns i clients de tots dos nuclis. 

Els treballs han consistit a telecomandar el centre de transformació, és a dir, dotar-lo dels equips d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els dispositius de maniobra de la unitat des del centre de control que la companyia té a Barcelona. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. 

Aquests treballs, que han suposat una inversió de 21.000 euros aportats íntegrament per la companyia, són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica del Bages dels darrers avenços tecnològics.