Palou-Loverdos i Melloni parlaran de l'evolució de la Justícia Universal a la Casa Flors Sirera

Redacció
19 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:09h
Palou-Loverdos i Melloni parlaran sobre Justícia Universal a Manresa
Palou-Loverdos i Melloni parlaran sobre Justícia Universal a Manresa | ccma
El proper dimarts 23 de gener a dos quarts de vuit del vespre tindrà lloc, a la casa Flors Sirera de Manresa, la taula rodona No hi ha pau sense justícia, en el marc del Memorial pels conflictes oblidats i en favor de la justícia, que cada any s'organitza entorn de la data de l'aniversari de l'assassinat de la cooperant Flors Sirera a Ruanda que, enguany, arriba al seu 21è aniversari.
 
A l'acte, organitzat pel Consell Municipal de Solidaritat i Inshuti, hi participaran Jordi Palou-Loverdos i  Xavier Melloni, que faran un apropament a les "llums i ombres" de la Justícia Universal; i de com avançar, a nivell personal i col·lectiu, en els Camins de la Pau, respectivament. L'acte clourà amb la música per l'ànima d'Albert G. Galbany, una experiència relaxant i meditativa.
 
Jordi Palou-Loverdos és advocat acreditat del Tribunal Penal Internacional i va assumir la representació legal de les víctimes, catalanes, espanyoles, ruandeses, i congoleses del conflicte de l'Àfrica dels Grans Llacs, entre elles la infermera manresana Flors Sirera. Recentment, ha estat coautor d'un informe detallat de les violacions de drets cívics i polítics a Catalunya durant el setembre de 2017.
 
Xavier Melloni és antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió. Jesuïta, membre de Cristianisme i Justícia, professor de la facultat de Teologia de Catalunya, especialitzat en el diàleg interreligiós, en la mística comparada i la meditació profunda.