El pressupost de l'Ajuntament d'Artés per al 2018 creix un 8% respecte l'any passat

El consistori hi ha inclòs 21 propostes sorgides del segon pressupost participatiu del 2017

Redacció
19 de gener del 2018
Actualitzat a les 10:48h
Durant el ple municipal celebrat a Artés aquest dijous, 18 de gener, l'Ajuntament va donar llum verda al pressupost municipal per al 2018, que ascendeix a 5.734.000 euros  i que suposa un augment del 8% respecte l'any passat (459.000 euros més).
 
El pressupost d'enguany ha tingut en compte vint-i-una de les cinquanta-quatre propostes que es van poder votar al pressupost participatiu dut a terme al llarg del mes de desembre passat.  Algunes d'aquestes són, per exemple, fer accions per evitar incendis; realitzar alguns projectes relacionats amb l'esport i el lleure; fer millores a les escoles municipals; accions de promoció del turisme; oferir formació subvencionada, o crear una Oficina d'Habitatge.
 
A part d'incorporar propostes del pressupost participatiu, una part de la partida econòmica del consistori es destinarà a augmentar significativament la despesa en personal o en el projecte de Microcrèdits, que dobla la seva consignació pressupostària. També preveu algunes inversions importants com la de convertir en una illa de vianants el Carrer Jardí i la de consolidar la Casa del costat del museu, ambdues obres finançades, en part, per la Diputació de Barcelona.
 
Relacionat amb els pressupostos municipals, la transparència i la participació, l'Equip de Govern té previst realitzar una Audiència Pública per explicar el pressupost 2018 a la població i fer balanç dels pressupostos del 2017, exposant les propostes que s'han realitzat dels primers pressupostos participatius. La jornada està previst realitzar-la el divendres 9 de febrer, a un quart de nou del vespre, a la Sala d'Actes de Cal Sitges.