Pep Guardiola col·laborarà amb el futur Hospital de dia d'Oncologia d'Althaia

Serà la cara de la campanya "Posem-hi el cor" que s'està portant a terme junt amb professionals i usuaris de l'actual Hospital de dia d'Oncologia i Hematologia

Pep Guardiola en un fotograma del vídeo de promoció
Pep Guardiola en un fotograma del vídeo de promoció | Althaia
Redacció
18 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:35h
Pep Guardiola se suma al projecte Posem-hi el cor per fer realitat el futur Hospital de dia d'Oncologia i Hematologia de la Fundació Althaia. El reconegut tècnic santpedorenc, que actualment entrena el Manchester City, participa de forma desinteressada en la campanya que s'està portant a terme per recaptar fons per finançar les noves instal·lacions.

Guardiola protagonitzarà la campanya, que tindrà diferents formats i que es difondrà per mitjans de comunicació i xarxes socials, junt amb usuaris i professionals de l'actual Hospital de dia d'Oncologia i Hematologia. 

Des del passat mes de setembre, centenars de persones ja han col·laborat amb aquesta campanya participant o organitzant actes solidaris i fent donatius.

La Fundació Althaia agraeix la participació desinteressada de Pep Guardiola en el projecte i la seva contribució a fer-lo extensiu a la ciutadania. També dona les gràcies als usuaris i professionals que prenen part en la campanya per la seva implicació en la institució i en el projecte, així com les entitats que voluntàriament han organitzat esdeveniments i la ciutadania que s'hi està implicant ja sigui amb la participació en activitats o fent donacions. Amb la col·laboració de tothom farem que el nou equipament sigui una realitat.

Un projecte per donar més confort i calidesa

El nou Hospital de dia d'Oncologia i Hematologia s'ubicarà a la planta 0 de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i donarà servei a la població de referència d'Althaia, que és de prop de 260.000 habitants de les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès, Moianès i Cerdanya. La humanització dels espais serà un element més de l'atenció integral al malalt oncològic que ja s'està donant actualment i que inclou el servei d'atenció continuada; tractaments com la quimioteràpia, radioteràpia o tractaments personalitzats; la unitat de recerca; l'atenció psicooncològica; la unitat de càncer familiar; assessorament dietètic i activitats d'autocura (marxa nòrdica, estètica).

El futur Hospital de dia permetrà incrementar els espais per tal que els pacients afrontin el tractament de la malaltia en un entorn de més confort i calidesa. Així, es passaran dels 231 metres quadrats actuals de superfície a 824 metres quadrats, cosa que significa que cada pacient disposarà de 31 metres quadrats enfront els 9 actuals. El nou hospital, a més, disposarà de llum natural, d'espais més amplis amb major calidesa i confort; de zones que facilitin tant la interacció entre usuaris quan ells ho desitgin com la intimitat quan ho necessitin, i s'augmentarà el nombre de llits per a malalts, passant dels 8 llits i 12 butaques actuals a 10 llits i 19 butaques.