Més de cent alumnes del Lluís de Peguera participaran en un «judici» sobre l'ús de l'aigua

Manresa ha donat el tret de sortida a la Festa de la Llum amb la presentació de les imatges de la Transèquia, la Llum i l'Aixada

Cartell de la Festa de la Llum
Cartell de la Festa de la Llum | Estefania Escolà
Estefania Escolà
18 de gener del 2018
Actualitzat el 29 de gener a les 14:08h
Cada any, els administradors de la Festa de la Llum, una de les més emblemàtiques de la ciutat de Manresa, deixen un acte en herència a la festivitat. Enguany, és el torn del Col·legi d'Advocats de la ciutat, que ha decidit crear un "judici" anual en què hi participin els alumnes de Batxillerat de la ciutat. En aquesta primera edició, hi participaran un total de 120 alumnes de l'institut Lluís de Peguera, que actuaran en un litigi sobre l'ús de l'aigua. Els estudiants es repartiran en quatre grans grups, que hauran de defensar la seva posició sobre si l'aigua ha de ser públic o privada, i sobre quin ha de ser el paper de l'empresa subministradora. "Volem veure què pensa la joventut i quins són els arguments que fan servir", ha explicat el degà Abel Pié. Per altra banda, aquest dijous s'ha donat el tret de sortida a les festes d'hivern de la ciutat amb la presentació de les imatges de la Llum (21 de febrer), la Fira de l'Aixada (24 i 25 de febrer) i la Transèquia (4 de març).

Fidels a la seva raó de ser, el Col·legi d'Advocats de Manresa ha decidit deixar en herència a la ciutat el debat i el pensament. Per aquest motiu, ha apostat per fer un debat anual, una mena de judici en què hi participaran alumnes de Batxillerat de la ciutat. En aquesta edició, hi participaran 120 alumnes de l'institut Lluís de Peguera i la temàtica del judici serà l'ús de l'aigua. 

Els alumnes es dividiran en quatre grans grups, que estaran tutoriats per un advocat, i que hauran de preparar la seva posició amb arguments sobre si l'ús de l'aigua ha de ser públic o privat, i sobre quin ha de ser el paper de l'empresa subministradora. El judici, que tindrà una durada aproximada de dues hores, tindrà una sentència final. El degà del Col·legi d'Advocats, Abel Pié, ha explicat que l'objectiu de la proposta és "fer partícip de la festa a un sector de la ciutat que, fins ara, s'havia mantingut una mica més al marge, com és el cas del jovent". 

Per altra banda, aquest dijous s'ha donat el tret de sortida a les festes d'hivern de la ciutat amb la presentació de les imatges de la de la Llum (21 de febrer), la Fira de l'Aixada (24 i 25 de febrer) i la Transèquia (4 de març).

Els autors de les imatges en l'edició d'enguany són Lorena Bela i Guillem Caballol per la Festa de la Llum –tots dos estudiants de l'institut Lluis de Peguera-, Anna Martí per l'Aixada i Coaner Codina per la Transèquia. 

La imatge de la Llum fa referència a les muntanyes de Montserrat, la llum i el riu. La part de sota, combinat amb formes geomètriques, fa referència a una balança en representació de la justícia. 

Pel que fa a la imatge de la Fira de l'Aixada, la dissenyadora manresana Anna Martí ha treballat a partir d'una imatge del Rei Pere III i un tros de pergamí que provenen de l'Arxiu Històric de la ciutat. Per últim, al cartell de la Transèquia destaquen quatre elements que identifiquen l'esdeveniment: l'aigua com a camí, la gent com a protagonista, el territori i l'entorn de la Sèquia.