L'Eco Resort de luxe de l'Oller del Mas comença a bastir-se per ser una realitat el 2019

Aquest dilluns van començar a preparar el terreny per iniciar la primera fase de les obres

Redacció
18 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:05h
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort | Oller del Mas
El passat mes de setembre, la comissió d'urbanisme de la Generalitat de Catalunya va aprovar el Pla especial Oller del Mas, un projecte que, tal com ja va explicar aquest diari anteriorment, vol potenciar un turisme tranquil, de màxim confort, envoltat de natura i sostenible, i que dilluns va començar el procés per esdevenir una realitat.

L'Eco Wine Resort de l'Oller del Mas, que així és com s'anomenarà el complex, acollirà 24 cases de fusta distribuïdes en 600 hectàrees de bosc, vinya i oliveres, amb una clara aposta per a vincular-hi el món del vi, la gastronomia i la naturalesa a través de propostes turístiques (posant especial èmfasi en Montserrat i el Camí Ignasià) i de benestar, amb servei d'estètica, dietètica i fisioteràpia, així com també amb propostes slow-life ( activitats per explorar i connectar amb l'entorn i el medi ambient, tallers de respiració o mindfullness).

Les instal·lacions de l'Eco Wine Resort es distribuiran en diferents zones de la finca "per tal de garantir la tranquil·litat i el descans i donar un millor servei als clients", diuen els propietaris. Prop del castell, el celler actual d'elaboració es transformarà en un edifici sostenible amb coberta vegetal que albergarà el nou celler d'elaboració i criança; una botiga experiencial; cinc sales de tast, i una sala audiovisual.

A l'actual zona esportiva, al nou edifici de la Casa Club hi haurà el restaurant gastronòmic i la zona de benestar i salut. Les instal·lacions esportives actuals (Pitch&Putt, Camp de futbol 7 amb gespa natural, pàdel, vòlei platja i piscina) també s'ampliaran amb un rocòdrom i una hípica.

La sostenibilitat i l'eficiència energètica seran dos punts clau en la construcció i desenvolupament del projecte, des de la utilització de l'energia geotèrmia com a font principal d'energia fins a les amenities ecològiques de les cases de fusta. S'optarà pel bioclimatisme i es cobriran els edificis amb coberta vegetal.

En aquest sentit, es bastirà un centre d'interpretació de la natura, en el qual es treballarà per recuperar espècies de flora i fauna autòctones de la zona com l'ocell cíboc, una espècie pròpia de la vinya i que està en perill d'extinció. "A través de diferents punts d'observació de la natura els clients podran tenir un contacte directe amb la naturalesa i observar en primera persona la biodiversitat de la finca", recalquen des de l'Oller del Mas.

Fases del projecte

La construcció del projecte, que ha requerit una inversió de 8 milions d'euros, contempla diferents fases que culminaran al 2019. La primera correspon a l'alçament del nou edifici del celler i de la planta principal. "Amb aquesta ampliació no només es podrà millorar i augmentar la producció dels vins sinó que també permetrà acollir a més visitants i ampliar els serveis actuals", comenten els impulsors.

De manera quasi paral·lela s'iniciarà la segona fase a la zona esportiva amb una nova construcció de l'edifici de la casa club que no només estarà completament integrat en el paisatge sinó que el client tindrà en tot moment vistes directes a Montserrat. A la planta principal el nou restaurant gastronòmic tindrà un menjador amb capacitat per a 70 persones amb una terrassa i vistes també a Montserrat. A la planta inferior de l'edifici s'hi construirà una sala polivalent i la zona de benestar i salut.

Finalment, la tercera fase del projecte serà la de l'allotjament. Seguint la filosofia sostenible i de compromís amb el territori i el medi ambient, estarà compost per cases de fusta com a unitats independents integrades en el mateix bosc de la finca.