Josep Pelegrín conduirà el primer cupatge de l'any de la Confraria

Tindrà lloc el proper dijous al restaurant Els Noguers de Manresa

Redacció
18 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:18h
El proper dijous, 25 de gener, la Confraria de Vins del Bages iniciarà el seu programa de tastos del 2018 en el marc d'un sopar que tindrà lloc al restaurant Els Noguers de Manresa. 

L'encarregat de conduir-lo serà Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya 2014 i Millor Sommelier d'Espanya 2015, que proposarà als assistents fer un cupatge. És a dir, barrejar diversos vins de característiques diferents per unificar-los tots ells en un de sol. Segons el mateix Pelegrín, en el tast "posarem èmfasi en les textures i les sensacions que ens deixa un vi i en què signifiquen aquestes a l'hora de valorar la seva futura evolució".

La finalitat dels cupatges és barrejar vins provinents de diferents varietats per a obtenir un beuratge més complex, ric en aromes i sensacions diferents. Això és el que proposa Pelegrín: "partirem de diverses mostres de vins monovarietals, els tastarem posant l'atenció en aquestes característiques més profundes i de sensació i, al final, tenint en compte les característiques de cada vi, farem els cupatges que creguem més adequats".

El tast, que començarà a les nou del vespre, s'acompanyarà d'un sopar amb entreteniments per picar; bacallà amb tempura, mel i verdures; terrina de xai amb escuma de patata i tòfona, i pastís Sacher amb gelat de maduixa. Els vins que acompanyaran l'àpat seran el Picapoll d'Artium 2017 i La Llobeta 2013 del Celler El Molí-Collbaix.

Les inscripcions per a participar al sopar es poden formalitzar fins el dilluns 22 de gener a través d'aquest enllaç. L'activitat té un preu de 25 euros pels socis de la Confraria i de 40 pels que no ho siguin.