L'alcalde del Pont durant 12 anys, Cecilio Rodríguez, no es presentarà als comicis de 2019

Afirma que aquesta decisió la va prendre quan "vaig afrontar les eleccions de 2015"

18 de gener del 2018
Actualitzat el 19 de gener a les 11:50h
Cecilio Rodríguez no es presentarà a les municipals de 2019
Cecilio Rodríguez no es presentarà a les municipals de 2019 | PSC
El batlle d'El Pont de Vilomara i Rocafort, Cecilio Rodríguez (PSC) no es tornarà a presentar de candidat a l'alcaldia en les properes eleccions municipals del 2019. Així ho ha manifestat en un comunicat, en el qual assegura que aquesta decisió està meditada des del juny de 2014 i que "quan vaig afrontar els comicis de 2015 ja tenia resolt que serien les últimes com a cap de llista".

Amb la voluntat "d'apartar-me de la primera línia política", Rodríguez, que va agafar el relleu de l'històric batlle socialista Evaristo de la Torre l'any 2007 , fa 11 anys seguits que governa la ciutat. Quan acabi aquest mandat, en portarà 12.

"Han sigut anys molts complicats", manifesta l'alcalde, recordant que un dels motius que el van portar a conduir les regnes del govern municipal va ser "la mort traumàtica de l'Evaristo, un referent". A aquest fet, afegeix, "s'hi va sumar la crisi econòmica, que va ocasionar que fóssim el poble amb l'índex d'atur més alt de tot el Bages". Un atur que, actualment, ha baixat exponencialment, "gràcies a l'impuls de l'àrea d'ocupació i empresa a través de diverses accions i polítiques", es congratula.

Agraint al partit "l'oportunitat que em van donar per liderar aquest projecte", Rodríguez afirma que fins que no arribin les eleccions de 2019 "continuaré treballant com fins ara, amb la mateixa dedicació i il·lusió i amb la mà estesa a la resta de grups municipals" per seguir col·laborant plegats. "Moltes vegades s'ha dit que el més difícil en política és saber marxar", exposa: "jo prenc aquesta decisió des de la més ferma de les conviccions però mai intentant donar cap lliçó a ningú perquè cada persona i poble tenen circumstàncies diferents i, per tant, requereixen respostes diferents".

Tres legislatures "treballant pel bé comú del poble"

A banda d'intentar pal·liar l'embat de la crisi econòmica "reduint l'endeutament de l'Ajuntament i multiplicant els recursos per vuit destinats a serveis socials", Rodríguez també recorda positivament les tres legislatures al capdavant del Pont perquè "l'hem dotat de nous equipaments i serveis, com el Centre de Dia, el Casal de la Infància, la urbanització del Parc de la Pau, i l'ampliació de la biblioteca, de l'escola i de la llar d'infants, entre moltes altres accions", conclou.

Afirmant que "tots les decisions que he pres al llarg d'aquests anys han estat pensant en el bé comú del poble", el socialista manifesta estar "convençut que entre les persones que formen part de la militància del partit trobarem qui millor ens representi".

Rodríguez acaba dient que "em poso a disposició de la persona que sigui escollida pels nostres militants i quan acabi el mandat estaré allà on vaig començar quan em vaig afiliar al PSC l'any 1996: sent un militant de base del meu partit".