Sis biblioteques del Bages maridaran llibres amb vins de la DO Pla de Bages

A les d'Artés, Avinyó, l'Ateneu les Bases de Manresa, El Pont de Vilomara, Navarcles i Sant Fruitóa

Redacció
17 de gener del 2018
Actualitzat a les 20:43h
Les biblioteques d'Artés, Avinyó, Manresa-Ateneu les Bases, Navarcles, El Pont de Vilomara i Sant Fruitós de Bages organitzen el projecte Biblioteques amb DO promogut pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat on es fa un maridatge entre el vi i la literatura, música, art, gastronomia.... en definitiva, cultura, tot amanit amb la divulgació i coneixement del territori i de la història vitivinícola de la DO Pla de Bages.

Algunes de les activitats recomanades són:

Dijous 18 de gener a les 7 de la tarda, a la biblioteca de l'Ateneu – Les Bases: El Bages al paladar: tast de vins i productes alimentaris de la comarca. Amb Joan Soler de la DO Pla de Bages i Alba Rojas de Mengem Bages. Cal inscripció prèvia.

Divendres 19 de gener a les 8 del vespre a la biblioteca de Navarcles: Xerrada – tast de vins: Gran reserva de l'òpera: l'òpera i el vi sempre han anat de bracet, ho explicarà el músic i periodista David Puertas, autor i coautor de diversos llibres de divulgació musical, entre altres 100 coses que has de saber de l'òpera. A diferents moments de la xerrada es farà tast dels vins del Celler Fargas-Fargas. Cal inscripció prèvia. La mateixa xerrada serà dissabte 20 de gener a les 12 del migdia a la biblioteca de Sant Fruitós amb vins a càrrec del Nou Celler i el Mas de Sant Iscle.

Diumenge, 21 de gener al Local Catalunya d'Avinyó a les 6 de la tarda: Concert-recital Tot sembla tan senzill. Es tracta d'una oportunitat per conèixer el nou celler d'Avinyó, Les Acàcies, que presentarà els seus vins en un acte que marida música, poesia i vins. El celler presentarà tres vins, els primers de la seva collita, acompanyat d'una introducció sobre aquest nou celler que es defineix com el més petit del món. Celeste Alias i Laia Noguera posen veu als poemes de Montserrat Abelló. Acompanyades del músic avinyonenc Santi Careta. Entrada: 6 euros.

També hi ha diverses tertúlies amb escriptors: dijous 25 de gener a les 7 de la tarda a la biblioteca d'Avinyó, club de lectura conjunt d'Artés i Avinyó amb Llorenç Capdevila. Dimarts 30 a les 8 del vespre, a la biblioteca de Navarcles, tertúlia amb l'Empar Moliner. Dimecres 31 a les 3 de la tarda, tertúlia amb Núria Valentí a la biblioteca del Pont de Vilomara.

A les biblioteques també hi hauran altres propostes maridant amb el vi i la vinya: des d'exposicions artístiques, hores del conte, recitals poètics, laboratoris de lectura, presentacions de llibres... fins a passejades per la vinya.

I participant al concurs fotogràfic instagram, es poden guanyar 2 lots de llibres, vins i entrades per al Kursaal, només cal etiquetar les imatges relacionades amb el món del vi amb el hashtag #vinstagrampladebages2018.