La «Generació (H)original», de l'Arts Santa Mònica, a la Llibreria Papasseit

La inauguració tindrà lloc el proper divendres 19 de gener a 2/4 de 8 del vespre

Redacció
17 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:00h
La Llibreria Papasseit porta a Manresa la darrera producció de l'Arts Santa Mònica, una mostra fotogràfica dedicada a una generació que ha renovat la poesia en català. La inauguració de l'exposició anirà acompanyada de la presentació del llibre que l'acompanya, i que recull la poesia d'una setantena dels poetes més destacats del país.

El bar (H)original del barri del Raval de Barcelona ha estat, al llarg de més de 16 anys, un espai de trobada i de relacions poètiques que ha esdevingut un dels centres neuràlgics i transformadors de la poesia en llengua catalana.

Des de l'any 2001 i sota la direcció de poetes com Meritxell Cucurella-Jorba o Josep Pedrals, s'han reunit a l'(H)original els millors poetes catalans del moment en una programació ininterrompuda que ha permès la presentació d'obra nova i, alhora, la creació d'un espai de reivindicació de poetes oblidats, marginats o referents i també de reflexió.

Generació (H)original, un projecte fotogràfic de Marta Huertas i Dídac Rocher, és un retrat coral representatiu d'aquest grup de poetes que ha orbitat al voltant de l'(H)original i que ha revolucionat el panorama poètic del país. Un projecte fotogràfic que és balanç i testimoni viu d’un temps i d’una generació.

Del projecte fotogràfic, a més, se n'ha derivat un llibre editat per LaBreu Edicions, nascuda també a l'(H)original per a donar veu a aquesta mateixa generació de poetes. El llibre recopila, a més de les fotografies que configuren l'exposició, una selecció de l'obra de tots i cadascun dels 74 poetes d'aquesta Generació (H)original.

L'acte que ens proposa la Llibreria Papasseit, doncs, és doble: la inauguració de l'exposició fotogràfica i la presentació del llibre. Una festa de la poesia en tota regla amb els autors de les fotografies i l'editora Ester Andorrà i que, per si no fos prou, inclourà un recital de dos dels poetes retratats: Eduard Escoffet i Andreu Subirats que, a més, presentaran els seus dos darrers llibres.

L'acte tindrà lloc el proper divendres 19 de gener a 2/4 de 8 del vespre al carrer Barcelona número 25 de Manresa i és d'accés obert a tothom qui vulgui prendre'n part.