Sant Fruitós instal·larà càmeres de seguretat a diversos punts del municipi

Aquest sistema de vigilància estarà vinculat a una base de dades on consten aquells vehicles implicats amb fets delictius

Redacció
17 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:55h
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages instal·larà equips de videovigilància amb un sistema de lectura de matrícules dels vehicles per tal que els veïns es sentin més segurs.

Aquest sistema de vigilància estarà vinculat a una base de dades on consten aquells vehicles implicats amb fets delictius. Això permetrà que cadascuna de les càmeres instal·lades, identifiquin i reconeguin la placa i s'activi immediatament un avís a la policia en cas que algun d'aquests vehicles passi per la zona. A banda, gràcies al pioner sistema, els agents podran ampliar la seva base dades, la qual cosa permetrà fer actuacions més precises en cas d'incidències. 

Aquest sistema actuarà alhora com a mesura dissuasiva per la presencia de càmeres però també com a mesura repressiva ja que permetrà visualitzar les imatges enregistrades en cas de robatoris.

El consistori té previst implantar aquest sistema a partir de la tardor en determinades zones i en funció dels resultats obtinguts ampliar-lo a d'altres punts del municipi.

La Policia local de Sant Fruitós de Bages ha iniciat converses amb altres policies locals de la zona per tal d'estudiar la possibilitat d'implantar aquest sistema de forma mancomunada, tal i com ja es fa amb d'altres iniciatives.

El municipi de Platja d'Aro, per exemple,  ja va implantar aquest sistema l'any 2014 i amb un any van rebaixar en un 50% els casos de robatoris en domicilis passant dels 60 casos del 2014 als 32 de l'any 2015.