La fibra òptica arriba a les zones industrials de Sant Joan de Vilatorrada

Els polígons Pla de Vinyats I i II i el sector Pla de Palou ja compten amb una xarxa de connectivitat de nova generació

per Redacció , 17 de gener de 2018 a les 11:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els polígons Pla de Vinyats I i II i el sector Pla de Palou ja compten amb una xarxa de connectivitat de nova generació fruit del treball i les gestions endegades durant el 2017 per l'Associació d'Empresaris Industrials dels Polígons d'Activitat Econòmica i altres zones de Sant Joan de Vilatorrada. 

Les diverses empreses ubicades als polígons Pla de Vinyats I i II i Pla de Palou començaran a veure's beneficiades a partir d'aquest 2018 de l'arribada de la fibra òptica a les zones industrials del municipi de la mà de l'operadora de telecomunicacions Connecta Fibra (Comunicacions Integrals de Catalunya, S.L.). 


L'actuació ha permès eradicar els problemes de connectivitat, velocitat, fiabilitat i qualitat de connexió i de cobertura que patien les empreses ubicades en aquests polígons. Així mateix, la xarxa de connectivitat de nova generació permetrà fer un salt endavant en termes tecnològics i de connectivitat, tot afavorint la innovació, la competitivitat i el posicionament dels polígons industrials i les seves empreses en l'accessibilitat al món digital, un fet que suposa un valor afegit per aquestes zones empresarials i un atractiu per a possibles activitats futures. 

Ramon Planell, regidor de Promoció Econòmica, assegura que "la implementació de la fibra òptica estem convençuts que donarà resultats positius palpables en l'economia, la productivitat, la competitivitat i el creixement de les nostres empreses i en la consolidació dels nostres polígons com a pols d'atracció de talent, negocis i nous llocs de treball. I tot plegat, revertirà en l'economia local de Sant Joan de Vilatorrada". 


El desplegament d'aquesta xarxa de nova generació també ha inclòs un tram d'obres, una actuació que ha estat sufragada íntegrament per l'operador de telefonia. 

L'Associació d'Empresaris Industrials, clau en l'arribada de la fibra òptica

L'Associació d'Empresaris Industrials dels Polígons d'Activitat Econòmica i altres zones de Sant Joan de Vilatorrada –entitat impulsada per l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament i que compta amb el suport del consistori des de la seva creació l'any 2016- ha estat l'encarregada de liderar des del passat mes de març del 2017 les gestions per fer efectiva l'arribada de la fibra òptica als polígons industrials del municipi amb l'objectiu de millorar la productivitat de l'economia local i minimitzar el consum energètic. 

En aquest sentit, l'Ajuntament posa en valor la feina feta des de l'associació i encoratja als empresaris de Sant Joan de Vilatorrada a ser partícips de l'entitat amb el propòsit de treballar de manera conjunta i coordinada i així millorar els serveis i les infraestructures, augmentar les oportunitats de negoci i tenir més visibilitat exterior. 

Així, totes les empreses interessades a formar part de l'associació es poden posar en contacte amb l'entitat, amb el CIO Cal Gallifa (a través del telèfon 93 876 40 40) o bé al correu electrònic pellicerpe@santjoanvilatorrada.cat

 

Participació