L'AVV de la Font torna a impulsar una nova edició del projecte «Font Solidària»

La iniciativa, que va néixer l'any 2009, ha atès més de 500 famílies

Redacció
17 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:27h
L'AVV Font dels Capellans de Manresa, coincidint amb l'arrencada del nou any, ha tornat a engegar una nova edició del projecte Font Solidària. Es tracta d'una iniciativa que té l'objectiu d'ajudar totes aquelles persones i famílies que els costa arribar a final de mes i no poden cobrir algunes de les necessitats més bàsiques. Així doncs, aquest projecte, en la seva setena edició, tornarà a oferir ajudes en el pagament dels subministres bàsics de la llar (llum, aigua i gas), i repartirà lots d'aliments bàsics a totes les persones i famílies del barri i rodalies, que ho necessitin. 

Gràcies al conveni de col·laboració i l'aportació econòmica de 4.500 per part de l'Ajuntament de Manresa, el projecte va poder seguir avançant fins les festes de Nadal. Un cop tornant a la rutina, la iniciativa solidària es va reprendre després de rebre la subvenció de 20.000 euros que la Generalitat els havia atorgat per l'any 2017, però que no han rebut fins fa poques setmanes a causa de la congelació de les finances i subvencions del govern català per part de l'Estat espanyol.

Les persones que s'atenen en el marc del projecte Font Solidària viuen al barri en qüestió i, en alguns casos, a carrers de les barriades que l'envolten. D'aquestes persones se'n fa un seguiment conjunt amb els serveis socials de la ciutat per tal de poder optimitzar els recursos i fer una millor incidència en les necessitats bàsiques de les persones i/o famílies ateses.

El projecte va néixer l'any 2009, en plena efervescència de la crisi econòmica. Des d'aquell any i fins a l'actualitat s'han atès més de 500 famílies diferents i s'hi ha destinat més de 210.000 euros.

Des de l'AVV de la Font dels Capellans manifesten que "continuarem realitzant aquest tipus d'accions mentre detectem problemes i necessitats entre els habitants del barri i la ciutat, i especialment entre els col·lectius en risc d'exclusió social".