La II Baixada dels Àngels del CECB recaptarà fons pel nou hospital d'oncologia d'Althaia

L'esquiada nocturna de torxes en memòria de Meritxell Guixé tindrà lloc el dissabte 3 de febrer

Imatge de la primera edició de la Baixada dels Àngels promoguda pel CECB
Imatge de la primera edició de la Baixada dels Àngels promoguda pel CECB | CECB
17 de gener del 2018
Actualitzat a les 10:52h
El Centre Excursionista de la Comarca del Bages (CECB) celebrarà, el proper dissabte 3 de febrer, la segona edició de la Baixada dels Àngels, una iniciativa que van impulsar l'any passat i que pretén retre homenatge a totes aquelles persones que, a causa del càncer, han perdut la vida abans d'hora. En especial, l'activitat es fa en memòria de Meritxell Guixé, membre del CECB que va morir-se víctima d'aquesta malaltia.

La Baixada dels Àngels començarà a les cinc de la tarda, on tots els participants es trobaran al Refugi Bages del Port del Compte per compartir un berenar de coca i xocolata. Un cop amb l'estómac ple, a les set de la tarda, es procedirà a la baixada de torxes, que es farà esquiant, a les mateixes pistes del Port del Compte. Un cop acabat aquest "moment màgic", en paraules dels del CECB, a les vuit del vespre, i al mateix refugi, tindrà lloc un sopar de germanor consistent amb pa amb tomàquet, botifarra, caldo i amanida. L'esdeveniment acabarà amb un concert en directe acompanyat de rom cremat.

Enguany, la Baixada dels Àngels destinarà com a mínim el 50% dels beneficis a la construcció del nou hospital d'oncologia d'Althaia. "Actualment, és un lloc inadequat i un clar exemple de com no ha de ser un hospital oncològic", afirmen des del centre excursionista, tot posant de manifest que "el que volem amb aquesta iniciativa és col·laborar en la creació d'un nou espai digne, lluminós i agradable que, en comptes de fer baixar la moral de pacients i personal, la potenciï i els faci sortir d'allà amb un somriure a la boca".

El preu per a participar a la Baixada dels Àngels varia segons si es vol fer la baixada de torxes o no. En el cas de voler-la fer, el preu a pagar serà de 12 euros, i inclourà el sopar i el concert final. En cas de no prendre part de l'activitat de torxes, l'import serà de 10 euros (e concepte de sopar i concert). Les inscripcions, que ja estan obertes i es poden formalitzar clicant aquí, un inclouen allotjament. Tot i així, des del CECB s'insta als participants a quedar-se a dormir al Refugi Bages. En cas d'optar per aquesta opció, cal reservar llit prèviament trucant al 973 059 066.