Sant Fruitós ja ho té tot a punt per celebrar una Festa Major d'Hivern amb convidats de luxe

El grup Txarango serà un dels plats forts de la festivitat
El grup Txarango serà un dels plats forts de la festivitat | Estrella Damm
Redacció
16 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:24h
El dissabte 20 de gener els pregoners de la Festa Major d'Hivern de Sant Fruitós de Bages donaran el tret de sortida a aquesta iniciativa lúdica i cultural promoguda per l'Ajuntament del municipi. Enguany serà el dissenyador i artesà santfruitosenc Pep Creus -que aquest passat 2017 ha celebrat el 25è aniversari de la seva empresa Estud'idea- qui pronunciarà el pregó sènior. El coordinador del Futbol7 i entrenador de l'escola de futbol de Sant Fruitós, Jesús Vidal, serà el pregoner jove d'aquest 2018. Durant les ponències, que tindran lloc al Nexe- Espai de Cultura i que començaran a dos quarts de set de la tarda, hi haurà sorpreses que no deixaran indiferents als assistents.

El diumenge 21, com ja és habitual, es començarà amb l'esmorzar de germanor entre les entitats i l'Ajuntament a les nou del matí al Nexe,  i continuarà amb la missa en honor al Sant Patró del municipi, que es durà a terme a les onze del matí a l'Església parroquial. Posteriorment, a partir de les dotze del migdia, a la plaça de l'Església, hi haurà una actuació dels grallers i geganters del poble, una ballada de sardanes amb la cobla Ciutat de Manresa i un vermut popular. Durant la matinal, el Museu de Sant Fruitós celebrarà una jornada de portes obertes.

El dilluns 22, festiu al municipi, se celebrarà, al Nexe, la Festa dels Gegantons, en la qual hi haurà tallers, activitats lúdiques, dinar i festa de gala, oberta a tothom, a càrrec de la companyia Ai Carai! La proposta començarà a les nou del matí i finalitzarà a les sis de la tarda i estarà dirigida a nens i nenes de 3 a 12 anys. La participació a l'activitat té un preu de 9 euros per infant i cal que s'hi inscrigui prèviament anant a l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament o al Nexe-Espai de Cultura fins el dia 18 de gener.

Enguany, en motiu de la celebració de l'Any Alfred Figueras 2018, s'inaugurarà una exposició de la seva vida i obra que es podrà visitar els dies 20 i 21 de gener al Nexe, i a partir del 23 de gener i fins el 24 de febrer a la Biblioteca Municipal. En aquest sentit, el dimarts 23, a dos quarts de vuit del vespre, la sala polivalent de la Biblioteca Municipal acollirà la xerrada Alfred Figueras, el nostre pintor, a càrrec de la historiadora i experta en l'obra de l'homenatjat, Assumpta Sala.

Pel què fa als espectacles programats en el marc de la festa, cal destacar la proposta teatral Temps, a càrrec del televisiu Quim Masferrer. Tindrà lloc el dissabte 20 a dos quarts de deu del vespre al Teatre Casal Cultural. Els més petits també podran gaudir d'un espectacle teatral amb el Mag Magoo, dins el cicle de programació Infantil de la Xarxa. Serà el diumenge 21 a les sis de la tarda al teatre Casal Cultural.

La gran aposta musical per aquesta Festa Major serà el divendres 26 de gener, a dos quarts de dotze de la nit,  amb el concert del grup Txarango al pavelló d'esports. Les entrades pel concert estan esgotades des del mes de novembre passat.

Com a activitats paral·leles a la festa, l'Associació Brogit Difonem Cultura, enguany recupera el premi Montpeità. Josep Noguera "Fusteret" serà reconegut a títol pòstum per la seva tasca al municipi. L'acte commemoratiu tindrà lloc divendres dia 19, a dos quarts de vuit del vespre al Nexe-Espai de Cultura.

El dissabte 27 de gener a les sis de la tarda la Biblioteca Municipal acollirà el lliurament del premi Riu d'Or als valors esportius organitzat per l'escola de futbol Sant Fruitós. I el diumenge 28, per cloure els actes de la Festa Major d'Hivern, es celebrarà la 21a Marxa del Terme amb tres recorreguts de diferent distància. Les inscripcions per participar-hi es poden realitzar a visitant aquest enllaç.
 
Com ja és habitual en els darrers anys, també el diumenge 28 al matí, l'Ajuntament oferirà visites guiades gratuïtes a Món Sant Benet. Cal inscripció prèvia a l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament.