L'Ajuntament de Sant Fruitós es proposa crear camins escolars segurs pels infants del municipi

Sol·licitarà un recurs a la Diputació de Barcelona per tal de realitzar un estudi per poder implementar aquestes rutes

Redacció
16 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:13h
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages demanarà un recurs a la Diputació de Barcelona per tal que s'iniciï un estudi del territori per poder implantar els anomenats camins escolars segurs, uns itineraris marcats mitjançant la senyalització de les principals rutes d'accés als centres escolars perquè els nens i nenes puguin anar sols a l'escola, ja sigui a peu o en bicicleta, fomentant, així, una activitat física diària que ajuda a disminuir l'obesitat infantil i que, alhora, potencia l'autonomia personal.

La creació d'aquestes rutes per anar a l'escola és una de les propostes sorgides  en el sí del Consell Municipal d'Infància. La seva implantació al municipi en qüestió, segons exposa el consistori, "és força complexa degut a la organització territorial del municipi, disgregat en un nucli i quatre urbanitzacions". És per això que es demanarà un recurs a la Diputació de Barcelona perquè es faci un estudi del territori per, posteriorment, implantar les mesures necessàries i treballar amb els diferents agents per posar en marxa aquests camins.

Per altra banda, en el darrer Consell Municipal d'Infància que s'ha celebrat també va sorgir la proposta de crear camins esportius segurs perquè els infants es desplacin des de casa seva fins a les instal·lacions esportives del municipi.

Els camins escolars van néixer a la dècada dels anys 70 a diferents ciutats europees per tal de reduir els accidents en les zones properes a les escoles i mica a mica s'han anat implantant arreu del territori.