La Casa de la Música de Manresa obre convocatòria d'ajudes a músics i formacions emergents

Les propostes es podran presentar fins el 16 de febrer

La formació bagenca Sherpah va rebre una de les ajudes en l'edició del programa de l'any passat
La formació bagenca Sherpah va rebre una de les ajudes en l'edició del programa de l'any passat | Sherpah
Redacció
16 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:00h
Aquest dimarts, 16 de gener, s'ha obert la convocatòria per a participar en els Programes de suport a la creació musical, una iniciativa ideada per les Cases de la Música de Catalunya (ubicades al Gironès, l'Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Mataró i Manresa) amb l'objectiu d'ajudar els músics novells i les formacions emergents a tirar endavant el seu projecte artístic. Si bé cada seu havia tingut sempre les seves pròpies convocatòries d'ajuts, des de l'any passat van decidir unificar criteris i formats creant aquest nou programa.

Les ajudes que s'ofereixen enguany són l'enregistrament de treballs fonogràfics en un estudi sense cap cost per als grups o cantants de música popular, no clàssica (vegeu aquí les bases); la possibilitat de generar càpsules audiovisuals promocionals i de qualitat amb tots els mitjans necessaris (bases aquí); l'actuació a l'escenari Cases de la Música que hi ha cada any al Mercat de Música Viva de Vic i l'oportunitat de donar a conèixer el producte als agents musicals presents a la fira (aquí les bases); la cessió d'espais escènics i de personal necessari per a treballar de forma intensiva durant els espectacles musicals (feu clic aquí per a veure'n les bases), i, finalment, l'oportunitat d'actuar a l'escenari Cases de la Música que estarà situat en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa (bases).

Les propostes es podran presentar fins el 16 de febrer i serà un jurat format per diferents agents musicals i culturals de cada ciutat on hi hagi una Casa de la Música qui escollirà les seleccionades.

Com ja és habitual, les Cases de la Música ressalten quatre condicions que s'han de tenir en compte si es vol optar a alguna ajuda. La primera, que els artistes o grups s'han d'inscriure per les ajudes a la seu de la Casa de la Música més propera al seu àmbit geogràfic; la segona, que el nombre de beques concedides variarà segons la Casa de la Música que les concedeixi; la tercera, que algunes ajudes no estan obertes a totes les Cases de la Música en el mateix període de temps. Finalment, la quarta, que els artistes o grups es podran presentar a més d'una beca a la seva Casa de la Música de referència.