Manresa reflexionarà sobre la influència de José Martí en la Revolució Cubana

Ho farà en el marc d'una xerrada que tindrà lloc aquest divendres a la tarda a l'Espai Roig

Redacció
16 de gener del 2018
Actualitzat a les 10:52h
La fundació L'Alternativa (vinculada a Esquerra Unida i Alternativa) i l'Asociación de Cubanos en Cataluña José Martí han programat, per aquest divendres, 19 de gener, una xerrada a l'Espai Roig de Manresa (carrer de la Mel, 8) que reflexionarà sobre la figura del polític, pensador i periodista cubà José Martí i de la seva influència en el pensament de Fidel Castro i Che Guevara.

L'acte, que començarà a les set de la tarda, comptarà amb les ponències del sociòleg i escriptor Felipe López-Aranguren, i de Mabel Arteaga, Cònsol General de Cuba a Barcelona. Tots dos abordaran la figura de l'Apòstol cubà, considerat el pare de la revolució amb la creació del Partit Revolucionari Cubà. Va ser el concepte de Martí de la "Cuba Lliure" el que va motivar el moviment final per la independència d'Espanya en un conflicte que es va conèixer amb el nom de Guerra Cubana d'Independència.

La Revolució Cubana de 1959, que va significar l'enderrocament de la dictadura de Batista, i que, eventualment, va tallar relacions diplomàtiques amb els Estats Units, estava íntimament connectada amb la formació d'una identitat cubana. Segons el famós discurs de Fidel Castro "La història m'absoldrà", sense la influència de Martí no hi hauria hagut cap base sòlida per fer la revolució de 1959.