La CUP insta l'Ajuntament a negociar un lloguer social amb la l'empresa tenidora del nou bloc ocupat

L'edifici, ubicat al carrer Bilbao 1-5 de Manresa, va ser pres per la PAHC Bages aquest dissabte passat

Imatge de l'edifici ocupat per la PAHC Bages a la cantonada entre el carrer Bilbao i carretera de Vic
Imatge de l'edifici ocupat per la PAHC Bages a la cantonada entre el carrer Bilbao i carretera de Vic | Pere Fontanals
Redacció
16 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:50h
Primeres reaccions de la CUP Manresa davant l'ocupació per part de la PAHC Bages d'un edifici de quinze pisos situat al carrer Bilbao 1-5. L'acció va tenir lloc dissabte a la tarda, moment en el qual, una cinquantena de membres de la plataforma en qüestió, juntament amb altres col·lectius de l'esquerra independentista, van treballar, durant pràcticament una hora, per accedir a l'immoble del barri del Vic-Remei, i hi van fer instal·lar quatre famílies monoparentals.

L'empresa propietària de l'edifici ocupat és Nargam S.A., relacionada, segons explica la CUP citant el rotatiu La Directa, "amb un cas d'especulació urbanística": "l'empresa va endur-se una plusvàlua de 5,6 milions amb la compra-venta d'uns solars. L'any 2004 els van comprar per 2.343.947 milions d'euros i l'any 2006 els van vendre a Barcelona Investments per 7.950.000", argumenten els de l'esquerra independentista.

És per aquest motiu, i lamentant que actualment, a la capital del Bages, hi ha "més de 8000 pisos buits", que la formació rupturista demana a l'Ajuntament de la citat que "negociï amb Nargam S.A. un règim de lloguer social per les famílies que viuen al bloc del carrer Bilbao" per, així, "ampliar el parc públic d'habitatge". 

Afirmant fermament que "la situació d'emergència habitacional segueix estant a l'ordre del dia de la nostra ciutat", la CUP exigeix "valentia política" per adpotar mesures que evitin "perpetuar situacions com les de les famílies que viuen al nou bloc ocupat per la PAHC", ja que, si no fos per la plataforma, diuen, "aquestes persones no tindrien un sostre on passar la nit".
Finalment, el partit, acaba el comunicat amb un interrogant: "com és que l'Ajuntament de Manresa, tenint en compte la moció que es va aprovar en un dels plens municipals de fa quatre anys de multar els bancs i grans tenidors que acumulessin pisos buits a la ciutat, no ha iniciat encara el procés sancionador a Nagram S.A.?".