Divendres va donar inici el concurs musical Llumplugged al Voilà!

Vuit grups bagencs seleccionats competiran per parelles cada divendres per arribar a la final i guanyar

Redacció
15 de gener del 2018
Actualitzat a les 14:25h
El concurs musical del Bages, Llumplugged, que se celebrarà al Voilà!, va donar el tret de sortida divendres passat amb els primers dos dels vuit grups escollits. Al concurs, han pogut presentar-se tots els grups i formacions musicals amb mínim d'un membre resident a la comarca del Bages i on tots els membres fossin majors de 18 anys.

Les vuit propostes seleccionades s'han agrupat per actuar en directe en grups de dos el passat 12 de gener, i continuarà el 19, 26 de gener i 2 de febrer. Cada actuació tindrà una durada màxima de 45 minuts. Un cop finalitzats els concerts del divendres corresponent, el públic assistent podrà votar, per ajudar a que els grups que més els hagin agradat passin a la següent fase del concurs. Els dos grups més votats pel públic assistent passaran a les semifinals, i els altres dos seran seleccionats per un jurat especialitzat.

Els quatre grups semifinalistes repetiran el format d'actuació de la primera fase. Actuaran els divendres 9 i 16 de febrer i el públic assistent juntament amb un jurat especialitzat que definiran els dos grups finalistes, que actuaran el diumenge 18 de febrer i optaran a premis com l'actuació durant la Festa Major de Manresa del 2018, o una entrevista i actuació en directe al programa de Catalunya Ràdio A tocar...

Casa de la Música de Manresa col·labora amb aquest projecte oferint al grup guanyador
la gravació d'una maqueta al Stroika Lab. En aquesta edició els grups seleccionats han estat:

Il·lúria

Il·lúria és un projecte que neix el 2014 amb un estil de rock melòdic i madur, sobre temes propis, que van des de balades melòdiques fins al més pur aire rock alternatiu. Està format per cinc joves que provenen de Cambrils, Collbató i Manresa. De l'educació musical de quatre dels integrants a l'Escolania n'han volgut esprémer, entre d'altres recursos, l'ús del cant coral en diferents gèneres, amb peces com Benvinguts, El teu amic o La crueltat de l'oblit, aquesta darrera reconeguda amb el Premi Sibelius-La Casa dels Pianos, com a millor composició presentada al 34ens Premis Lacetània de la Catalunya Central.

Blues by Chance

Blues by Chance és un duo de Blues & Roots music format per Eduard Escaño i Josep Berenguel. Un projecte de blues treballat amb sinceritat i frescor. Només han fet falta tres mesos perquè aquests dos músics es coneguin i facin realitat un projecte ple d'il·lusions, infusions, tons de blues i bon humor.

Eduard Escaño compta amb 25 anys d'experiència tocant amb diferents bandes de l'escena lleidatana. Al llarg d'aquest temps ha desenvolupat un estil propi de tocar la guitarra i s'ha anat submergint en el blues, música que l'ha apassionat des que era un nen.

Josep Berenguel és un enamorat de l'harmònica i del blues. Aquest harmonicista ha viscut la seva expansió musical a Sydney (Austràlia) on ha estat tocant amb destacades bandes de l'escena bluesera australiana durant els últims 5 anys.

Ares

Ares neix fa dos anys amb les ganes i la il·lusió de portar la seva música arreu. Van començar versionant temes de grups que els havien influenciat i actualment combinen el seu repertori amb algunes cançons pròpies. Gaudeixen de la música i volen que el públic també ho faci amb ells, en cada un dels seus concerts.

Entre d'altres

Entre d'altres és un trio de Manresa amb temes propis en català i castellà d'estils molts diversos però mantenint una mateixa essència. Fa un any que va començar el projecte i des de llavors, busquen lletres i músiques amb les que es senten identificats, intentant que els seus directes siguin propers, buscant comunió amb el públic i apropar-los a la seva música.

El quinto carajillo

El Quinto Carajillo neix el 2015 a Sant Joan de Vilatorrada, inicialment format per dos integrants Jonathan Olmedo Canijblood (veu i guitarra) i Carles Fernández Charlie rompesomieres (guitarra) que inicien aquest viatge com a hobby. Poc després s'uneixen Edgar Díaz Eskuan (veu i Bongos) i Dídac Girona El Zurzio (caixa flamenca) començant a donar forma a les primeres lletres i acords escrits per Canijblood i Charlie. La següent incorporació és Gemma Simats La Quinta (veu, piano i violí) que aporta un toc màgic i femení a la formació, essent llavors quan es realitzen els primers directes entre amics i família. A principis del 2016, s'incorporen dos pilars, Eloy El Quinto Carajillo neix de l'amistat, de la il·lusió, del gaudir i de l'aprendre, de la fusió de personalitats i estils, de la passió per la música i el plaer de compartirla.

El Quinto Carajillo és una banda versàtil, i compten amb diferents formats per adaptar-se a tot tipus de concerts. El format amb el que es presenten al concurs és el format Arreplegats que interpreta versions de rumba i flamenc d'artistes com Los Delinqüents, Martires del Compàs, Estopa, Astola, Muchachito, Peret, creant un ambient de festa, positivisme i humor.

Manteka

Manteka va començar a principis del 2011 amb el seu primer disc Callejero fusionant flamenc amb reggae, funky, latin i rumba. El grup el formen: Carlos Pardo: piano, Edu Palomares: baix, Sergio Murillo: bateria, Paquillo Garcia: guitarra, Rafa Pulido: veu

Cèlia Vila

La Cèlia Vila és cantant i viatja arreu del món amb la seva guitarra, esperant que tothom, sigui on sigui gaudeixi de la música i es senti com a casa. Temes propis o èxits del moment, la Cèlia combina qualsevol gènere musical fent que la música formi part de les nostres vides.

Arya Cano

Amb un aire íntim i nostàlgic, Arya Cano versiona temes de diversos estils musicals portant-los al seu terreny personal i acompanyant-se de la seva guitarra o l'ukelele.