L'espanyolisme endarrereix la manifestació de Manresa fins al 4 de febrer

Democracia y Unidad Española ha informat a la Delegació del Govern d'Espanya a Barcelona del canvi de dates

Manifestació espanyolista a la plaça Espanya de Manresa, el passat 12 de novembre
Manifestació espanyolista a la plaça Espanya de Manresa, el passat 12 de novembre | Pere Fontanals
13 de gener del 2018
Actualitzat a les 20:34h
Democracia y Unidad Española (DUE) ha desconvocat la manifestació espanyolista a Manresa del proper 21 de gener i l'ha endarrerida fins al diumenge 4 de febrer, igualment a les 12 del migdia a la plaça Espanya de la capital del Bages. DUE ha comunicat a la Delegació del Govern d'Espanya a Barcelona tant la desconvocatòria d'una com la convocatòria de l'altra.

En aquesta ocasió, la nova convocatòria, que ha fet pública a través de les xarxes socials, es fa "contra l'adoctrinament nacionalista" i per "la unitat d'Espanya". Aquesta serà la segona convocatòria de DUE després d'escindir-se de la germandat dels Hermanos Cruzados, que havia convocat la manifestació del 12 de novembre, també sortint de la plaça Espanya, i que va aplegar dos centenars llargs d'espanyolistes pels carrers de la capital del Bages fins a la comandància de la Guàrdia Civil.

A banda de les accions puntuals que el president i membres de la plataforma han portat a terme durant la campanya electoral, intentant desfer, amb nocturnitat, tot allò que els diferents CDR i formacions democràtiques de la comarca elaboraven durant el dia, l'únic intent de Democracia y Unidad Española (DUE) de fer un acte significatiu va resultar ser un fiasc el passat 23 de novembre amb una concentració a la plaça Major per reclamar a l'Ajuntament que restituís la bandera espanyola i que no va reunir ni a trenta persones. Davant seu, una vuitantena d'antifeixistes, convocats gairebé de forma espontània, i un important cordó policial de Mossos, els van arraconar a l'entrada del carrer Sobrerroca.

Com a president de Democracia y Unidad Española (DUE) i també com a organitzador de la manifestació del 12 de novembre per part dels Hermanos Cruzados, Jaime Vizern, ha intentat mostrar les plataformes que representa com a exponents d'un espanyolisme moderat, però mai no ho ha aconseguit. Precisament, Vizern ha estat identificat divendres a la nit pels Mossos d'Esquadra a la plaça de Crist Rei de Manresa mentre, cuter en mà, arrencava llaços grocs per la llibertat dels presos polítics.