La PAHC Bages ocupa el seu setè bloc, un edifici de quinze pisos al carrer Bilbao

És propietat de l'empresa barcelonina Nargam, "que acumula un gran nombre d'habitatges buits" | Aquest dissabte ja hi entraran a viure quatre famílies monoparentals formades per quatre dones i sis criatures

Edifici ocupat per la PAHC Bages a la cantonada entre el carrer Bilbao i carretera de Vic
Edifici ocupat per la PAHC Bages a la cantonada entre el carrer Bilbao i carretera de Vic | Pere Fontanals
13 de gener del 2018
Actualitzat el 29 de gener a les 14:02h
La PAHC Bages ha ocupat aquest dissabte a la tarda el seu setè bloc de pisos des que es va crear, fa poc més de cinc anys. Es tracta d'un edifici de quinze pisos al carrer Bilbao, 1-5), cantonada amb la carretera de Vic. El bloc és propietat d'un gran tenidor, l'empresa barcelonina Nargam que, segons ha explicat Gabriela Islas, "acumula un gran número d'habitatges buits, i va protagonitzar un cas d'especulació amb un terreny que anava destinat a habitatge social amb el que va guanyar més de 5,6 milions".

Una cinquantena de membres de la PAHC Bages i d'altres col·lectius de l'esquerra independentista, han iniciat aquest dissabte sobre les 4 de la tarda l'ocupació d'un bloc de quinze pisos que fa cantonada entre la carretera de Vic i el carrer Bilbao, amb entrada en aquest carrer, amb el número 1-5. Durant pràcticament una hora, els activistes han treballat per accedir a l'immoble i habilitar-lo per fer-hi entrar persones amb importants necessitats d'habitatge. Poc després han arribat dos agents dels Mossos d'Esquadra que han identificat a dos responsables i més tard han arribat més agents que han volgut entrar sense èxit.

Després dels habitatges ocupats per la PAHC Bages al carrer Gaudí, a la Parada Nova, al carrer Girona, al carrer Sobrerroca, i dos més que ja no gestionen, el del carrer Bilbao és el setè bloc que ocupen.
 

Membres de la PAHC a la porta del bloc ocupat. Foto: Pere Fontanals


Aquesta nit ja hi dormiran quatre famílies monoparentals formades per dones amb els seus fills, un total de sis, "però segurament en l'assemblea d'aquest diumenge es decidirà l'allotjament de noves famílies", ha explicat Islas. "Aquestes quatre famílies han viscut diversos episodis amb desnonaments i es trobaven vivint amb familiars i coneguts seus", ha completat. "Ara mateix, els principals afectats per desnonament són llogaters que, a més a més, es troben amb el problema que amb pocs recursos i sense feina no poden accedir al mercat" i es troben sense posibilitat de tenir un habitatge.

"Segurament que en poc temps -ha continuat explicant l'activista de la PAHC- estaran els quinze pisos del bloc setè amb inquilins". Sempre "amb la voluntat que l'Ajuntament i l'Agència de l'Habitatge presionin a les empreses propietàries per arribar a acords de lloguer social".