Món Sant Benet acull la presentació del programa «Bojos per la Ciència»

Prop de 230 estudiants de Batxillerat es formaran durant un any en onze dels principals centres de recerca del país

Un grup d'estudiants de la darrera edició de 'Bojos per la ciència' mentre participen en una de les activitats
Un grup d'estudiants de la darrera edició de 'Bojos per la ciència' mentre participen en una de les activitats | FCat-La Pedrera
Redacció
12 de gener del 2018
Actualitzat a les 20:00h
Un total de 227 estudiants de Batxillerat de tot Catalunya es formaran a partir d'aquest dissabte en onze dels principals centres de recerca del país i podran conèixer de primera mà els darrers descobriments científics. Es tracta del programa Bojos per la Ciència, que impulsa la Fundació Catalunya – La Pedrera i que enguany arriba a la seva 6a edició amb un total de nou cursos: biomedicina, bioquímica, economia, física, química, matemàtiques, natura, noves tecnologies i, com a novetat, enguany s'hi suma també enginyeria biològica. Lluis Farrés, director del programa, ha explicat a l'ACN que l'objectiu principal de la iniciativa és fomentar la motivació científica entre els joves.

'Bojos per la Ciència' s'adreça a joves que tenen interès i mostren aptituds en el camp de les ciències. Els estudiants podran treballar amb els seus investigadors, i guanyar així experiència pràctica en les últimes metodologies d'avantguarda.

En total, són onze els centres de recerca catalans que participen en el programa. A banda de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya, els centres on es fan les sessions, que es duran a terme els dissabtes, són el Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de Barcelona (UB); l'Institut de Recerca Biomèdica; el Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI); l'Institut de Física d'Altes Energies (IFAE); l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2); la Federació d'Entitats per l'Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya (FEEMCAT); la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM); l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals-Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB); La Salle Campus Barcelona; i l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) de Tarragona.

Sisena edició

Des del 2013 Bojos per la Ciència ha comptat amb la participació de prop de 1.250 estudiants de Batxillerat. Nascut amb l'objectiu d'ajudar als joves amb interès per la ciència a decidir el seu futur acadèmic, la iniciativa ha servit per despertar el talent científic de molts joves que han elaborat projectes que s'han acabat convertint en casos d'èxit.