Veïns i comerciants, molestos amb unes noves pilones a l'entorn de l'escola Ítaca

Denuncien que treuen places d'aparcament a la zona i que han envaït la calçada estrenyent molt la via

Les pilones i la grua al tram de la carretera del Pont de Vilomara
Les pilones i la grua al tram de la carretera del Pont de Vilomara | TG
12 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:47h
L'Associació de Veïns del barri de la Sagrada Família i comerciants de la zona estan molt molestos per la darrera actuació de l'Ajuntament de Manresa a la carretera del Pont de Vilomara a l'alçada del lateral de l'escola Ítaca. Concretament, el govern municipal ha fet instal·lar unes pilones que impedeixen l'accés a un punt sense voreres on els vehicles hi aparcaven sense que estigués regulat.

" A banda de treure places d'aparcament al barri, les pilones, massisses i amples, han estat instal·lades envaint la calçada de manera que quan passes amb el cotxe fa la sensació que hi tocaràs", explica Marina Hosta, presidenta de l'AVV de la Sagrada Família. "Per acabar-ho de reblar -continua- aquests dies hi ha una grua a l'altra vorera arreglant una façana, que fa que l'efecte sigui més real". De fet, ja aquest dijous, un comerciant que hi té un garatge va xocar amb una de les pilones mentre feia maniobres per entrar-hi. "Són tant baixes que, segons com, no les veus mentre maniobres", aclareix Hosta.

L'Ajuntament argumenta que aquesta és una demanda del Districte de Llevant de la ciutat perquè "en aquell tram no hi ha vorera", i es vol "millorar la seguretat dels vianants" fent un itinerari protegit per accedir a l'escola".

Hosta retreu a l'Ajuntament que l'itinerari es podia haver fet igual "seguint la línia de les voreres existents i no pas entrant un metre a la calçada", i aclareix que és una demanda de l'escola que va ser traslladada al Districte de Llevant, però que aquest no el va assumir. "Es tan petita la dotació que tenim dels Pressupostos que si s'hagués demanat com a Districte ja s'ho hauria menjat tot", ha aclarit.

Si els veïns estan molestos, els comerciants de la zona encara ho estan més, ja que "les deu o dotze" places d'aparcament que hi havia, permetien que els clients poguessin deixar el cotxe "un moment" per fer la gestió. En aquest tram hi ha un mecànic, una botiga de biciclets i una floristeria, a més a més d'un bar, que ha perdut "els tallats del matí que feien els pares després de deixar el nen a l'escola".

També hi ha la dificultat que es troben els vehicles grossos per maniobrar, des de les grues quan porten un vehicle sinistrat al mecànic, fins als camions que porten transports a l'escola, "o una ambulància que ha de venir sovint a la zona per un veí que està malalt".