Els docents reivindiquen Ferrer i Guàrdia per defensar l'escola catalana

Els Artistes per la República han amenitzat la concentració amb una allau de raig de betes grogues

Concentració de Docents per la República, amb el muntatge dels Artistes al fons
Concentració de Docents per la República, amb el muntatge dels Artistes al fons | Pere Fontanals
10 de gener del 2018
Actualitzat a les 21:43h
Els Docents per la República del Bages s'han concentrat aquest dimecres en defensa del model educatiu català "en un temps que rep més atacs que mai des del bàndol espanyolista", i ho ha fet reivindicant la figura de Francesc Ferrer i Guàrdia, com a fundador de l'escola moderna, coincidint amb la data del seu naixement. Els Artistes per la República han acompanyat l'acte amb una estesa de betes grogues que des d'un balcó s'estenien per tota la plaça Major amb un llibre al seu altre extrem.

A l'acte, conduït per Jordi Pesarrodona, ha comptat amb la música d'Oriol Barri, i diversos parlaments de membres d'associacions sobiranistes i de professors, que han llegit el manifest. "El paral·lelisme amb els moments que ens toca viure", respecte de la repressió que va viure el propi Ferrer i Guàrdia amb presó i afusellament, "és inevitable", resava el manifest.

L'acte, que s'ha celebrat a altres ciutats del país, ha finalitzat amb la participació dels concentrats tibant de les betes fins a despenjar-les del balcó mentre Barri cantava l'Estaca de Llach.
 

Part final de la performance dels Artistes de la República Foto: Pere Fontanals