La Papasseit estrenarà l'any amb una aproximació a la figura de Màrius Torres

El manresà Josep Camprubí Servitja serà l'encarregat de conduir l'homenatge al poeta lleidatà, que tindrà lloc aquest dijous

Redacció
10 de gener del 2018
Actualitzat a les 9:38h
El passat 29 de desembre de 2017 se celebrava el 75è aniversari de la mort del poeta Màrius Torres (Lleida, 1919 - Sant Quirze Safaja, 1942) i també el 2017 feia 70 anys de la publicació pòstuma de l'autor lleidatà a Mèxic, a càrrec del seu amic escriptor i editor Joan Sales.

Amb motiu d'aquesta efemèride, la Llibreria Papasseit proposa una aproximació al lirisme del poeta, sempre discret i essencial, i una invitació a llegir-lo, en forma de xerrada que s'estructura al voltant d'una doble metàfora: la vida com a viatge, la vida com a combat.

El manresà Josep Camprubí Servitja presentarà la poesia de Màrius Torres en diàleg amb la pintura de Montserrat Gudiol (Barcelona, 1933 - 2015), refinada i elegant. Dues obres intemporals en adequada sinergia, per parlar dels darrers set anys del poeta que viu, poema a poema, a contrapèl de la mort - Torres morí als 32 anys al sanatori de Puig d'Olena -.

Josep Camprubí Servitja (Manresa, 1950) és llicenciat en Biologia i ha estat professor de l'Institut Lluís de Peguera de Manresa i al Milà i Fontanals de Barcelona. Camprubí ha coordinat revistes, activitats culturals i conferències i ha col·laborat amb el CCCB i l'Institut d'Humanitats de Barcelona.

L'acte tindrà lloc el proper dijous 11 de gener a les 7 de la tarda a la Llibreria Papasseit (C/Barcelona, 25 de Manresa) i l'accés serà gratuït i obert a tothom.