L'Associació de Familiars d'Alzheimer guanya el Premi Simeó Selga del Rotary

Per primera vegada, va ser el públic assistent al Concert de Reis el que va elegir el projecte guardonat amb el Premi Simeó Selga

Familiars de malalts d'Alzheimer recollint el xec
Familiars de malalts d'Alzheimer recollint el xec | Rotary
Redacció
08 de gener del 2018
Actualitzat a les 17:48h
El projecte Un "clic" de memòria, de l'Associació de Familiars d'Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès, és el guanyador de la 16a edició del Premi Simeó Selga que atorga el Rotary Club de Manresa-Bages. Així ho va decidir el públic assistent a la 16a edició del Concert de Reis, que es va celebrar aquest diumenge al Teatre Kursaal i que a la mitja part va tenir una votació popular telemàtica.

Per primera vegada, el guanyador del premi Simeó Selga es va elegir per votació popular amb l'objectiu de fer-lo el més participatiu possible i obert a Manresa i el Bages. Les altres propostes finalistes eren l'equipament de la sala de fisioteràpia de la Residència Sagrada Família de Manresa i el Servei d'Orientació i Acolliment Familiar de Càritas Arxiprestal de Manresa.

El Premi Simeó Selga és un guardó únic a la comarca amb el qual el Rotary Club de Manresa-Bages contribueix a desenvolupar projectes d'interès social impulsats per entitats i associacions sense ànim de lucre que tenen el Bages com a àmbit d'actuació.

El projecte guanyador

Un "clic" de memòria és un projecte de l'Associació Familiars Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès per portar a terme tallers d'estimulació cognitiva al domicili de persones afectades de demència mitjançant l'ús d'aplicacions i tecnologies informàtiques amb el suport d'una terapeuta ocupacional i de voluntaris de l'entitat. Aquesta proposta va obtenir el 71% dels vots del públic assistent al Concert de Reis.

Representants de l'entitat van rebre de mans del president del Rotary Club Manresa-Bages, Pere Moro, un taló simbòlic amb els 6.000 euros amb què està dotat el premi.

Un festival de valsos i danses

El Concert de Reis, que després de setze edicions ja s'ha convertit en un clàssic del calendari nadalenc, va transformar el Teatre Kursaal en un festival de valsos, danses, nadales i cançons tradicionals. Sota al direcció de Josep Ferré, l'Orquestra Simfònica Sant Cugat va fer vibrar el públic assistent.