L'ICL Manresa va a Lleida a buscar el bitllet per ser a la Copa

Els bagencs ho tenen tot de cara per enfrontar-se al Breogán a principis de febrer

L'entrenador de l'ICL Manresa, Aleix Duran, en la roda de premsa prèvia al matx
L'entrenador de l'ICL Manresa, Aleix Duran, en la roda de premsa prèvia al matx | BàsquetManresa
05 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:29h

L'ICL Manresa tanca la primera volta al pavelló Barris Nord de Lleida (diumenge, 12.00h). L'Actel Lleida serà el darrer rival al camí per aconseguir la classificació per a la Copa Princesa d'Astúries. El conjunt dirigit per Aleix Duran té les mateixes victòries que el CB Prat però un bàsquet average 25 punts millor que els del Baix Llobregat. A priori, una victòria hauria de ser suficient. Però l'ICL Manresa buscarà la màxima renda per evitar ensurts. El tercer equip en discòrdia és l'Oviedo tot i que aquest equip ho té realment complicadíssim.

Primera final de la temporada

La plantilla de l'ICL Manresa està molt il·lusionada per afrontar el partit que tanca la primera volta. No només per tancar una primera part de competició més que bona sinó per aconseguir el premi extra que significa la classificació per a la Copa Princesa d'Astúries. Més que pressió per aconseguir un èxit esportiu els jugadors senten il·lusió gràcies al bon joc de les darreres jornades. Aleix Duran valora molt positivament el suport rebut els darrers dies i vol "donar una alegria una afició que tant ho necessita". 

Pendent del Prat si la victòria estigui encarrilada

El primer objectiu de l'ICL Manresa és guanyar el partit. Un cop aquest supòsit es vegi com a factible serà el moment de preocupar-se del partit del CB Prat contra el Barça B. "Si tenim la victòria a l'abast i el tema de l'average és rellevant queda clar que mirarem que fa el nostre rival", comenta Duran. Tot i això, el tècnic terrassenc explica que prou feina té el seu equip per tirar el seu partit endavant i que els vint-i-cinc punts de marge són un bon coixí.

Dos busos plens d'aficionats manresans

La convocatòria del Bàsquet Manresa perquè el seu equip no estigui sol al Barris Nord ha estat un èxit. A mitja setmana, ja s'havia omplert el primer autobús i la promoció que consistia en un descompte del 50% per a tothom si s'omplia el segon també s'ha completat. Altres seguidors aniran a la Terra Ferma amb els seus vehicles particulars. De manera que s'esperen uns 150 manresans a les graderies. El Lleida també col·labora en tenir una bona ambientació i regalarà una entrada a tothom que es presenti al pavelló amb una joguina. 

Jokubas Gintvainis continua amb la seva recuperació

El base lituà continua el seu procés de recuperació i ben aviat podria estar disponible. Gintvainis ja fa tots els exercicis de l'entrenament sense oposició i la molèstia que té el turmell és molt lleu. A les properes setmanes s'hauria d'incorporar a la dinàmica de l'equip. Fins i tot, la propera ja podria fer alguns exercicis amb els seus companys tot i que no és segur que pugui jugar encara. El més factible és que el seu reton coincideixi amb la següent setmana, que tindrà tres partits. Llavors, caldrà que el lituà agafi el ritme i que es guanyi el lloc atès el bon rendiment que ha mostrat Dani Garcia. 

Un dels equips més complerts de la lliga LEB

L'Actel Lleida és un dels cinc equips "més complertes de la categoria" en l'opinió de Duran. Els lleidatans han patit la lesió de llarga durada de dos jugadors claus en els esquemes de principis de temporada (Michael Karena i Timothy Derksen). Són dos jugadors encarregats d'aportació anotació i talent. Els de la Terra Ferma són el millor equip en llançament de tres punts de la lliga LEB i es caracteritzen per oferir un joc molt dinàmic. Aturar aquest allau ofensiu és un dels objectius de Duran. A l'Actel Lleida hi ha dos vells coneguts del Nou Congost. Miquel Feliu a la pista i Borja Comenge a la banqueta.
Arxivat a