El groc que ha situat la Cavalcada de Reis de Manresa en el centre d'atenció dels mitjans

La crida de l'ANC i Òmnium del Bages ha encès les susceptibilitats de la premsa i televisió estatals

Pla parcial del cartell editat per Òmnium i l'ANC
Pla parcial del cartell editat per Òmnium i l'ANC | Òmnium
05 de gener del 2018
Actualitzat a les 22:40h
La demanda de l'ANC i Òmnium de portar roba i complements de color groc a la Cavalcada de Reis de Manresa, aprofitant la retransmissió per TV3, ha encès les susceptibilitats dels mitjans de comunicació espanyols que han publicat peces dedicades especialment a la capital del Bages. Recordar que el color groc, en forma de llaç o complement, és el símbol que les entitats sobiranistes fan servir per reclamar la llibertat dels presos polítics.

Totes les edicions recorden que en la Cavalcada de Reis que TV3 va retransmetre el 2017, que es va celebrar a Vic, les entitats sobiranistes van repartir fars amb l'estelada, i situen la crida d'enguany a la capital del Bages en el mateix nivell. L'edició catalana del Paísexposa la notícia, però no en fa massa escarafalls. El Mundorecorda també que Òmnium reparteix en la seva seu del carrer Sobrerroca paper de color groc per embolicar els regals dels infants i que mantenen la interpretació del Cant dels Ocells a sota la porxada de l'Ajuntament, malgrat celebrar-se la cavalcada. La Vanguardia o el Periódico també han recollit la informació però de forma asèptica, només explicant la crida d'Òmnium i l'ANC.

Qui si ha carregat més fort contra la crida a portar complements grocs han estat Antena3, que acusa les entitats sobiranistes de "polititzar" la cavalcada, o les capçaleres més reaccionàries. Intereconomiaparla d'"adoctrinament", EsDiariode "manipulació infantil", OkDiarioparla d'una cavalcada amb "alegat a favor dels colpistes", o la Gazeta, que també parla de politització.

Fins i tot la capçalera temàtica Bebés y másha fet referència als complements grocs que tindrà la Cavalcada de Reis de Manresa.