ERC de Sant Vicenç denuncia la convocatòria d'assemblea de l'Associació Parroquial d'Enterraments

Redacció
08 de setembre del 2009
El mossèn de la parròquia de Sant Vicenç de Castellet ha convocat mitjançant cartells a les parets del municipi els associats per a una reunió informativa de l’Associació Parroquial d’Enterraments quan fins ara la gestió administrativa de l’entitat l’havia portat directament l’Ajuntament, segons un comunicat d’ERC a aquest municipi.

Tot i que, com reconeix ERC, l’associació té el NIF del Bisbat de Vic i en el nom hi consta la seva vocació parroquial i que, per tant, és perfectament legítim que la gestió passi a dependre de la parròquia de Sant Vicenç, la formació republicana assegura que la manera com s’han portat les coses “ha anat generant malestar entre els membres de la comunitat catòlica santvicentina i també entre aquells que no hi pertanyen”.

És per això que ERC de Sant Vicenç de Castellet ha fet públic un comunicat on assenyala “que la gestió l’havia portat des de la seva fundació l’Ajuntament, sense que consti cap problema ni incidència” i que la manera que ha triat la parròquia per a convocar als associats amb cartells anunciadors “té dubtosa validesa jurídica” ja que no s’ha comunicat a cap associat de manera “individual i personalitzada” la convocatòria a la reunió. Així mateix, ERC posa en dubte la legalitat de la presentació de la nova junta que s’anuncia en els cartells penjats pel municipi ja que hi ha càrrecs que s’han de triar entre els associats. Esquerra espera que la gestió que dugui la parròquia sigui “transparent i democràtica” on el poder, i la majoria de càrrecs de junta (4 sobre 7) siguin els mateixos associats.

Tot i la dubtosa legalitat de la convocatòria que denuncia ERC, la formació encoratja als associats a “assistir a l’assemblea es faci on es faci per a defensar els seus drets democràtics i a impugnar-la, si cal”.