El Ballet de Catalunya estrenarà aquest dijous al Kursaal «El Trencanous»

Una hora abans de la funció Pablo Testa oferirà una xerrada a l’entorn d'aquest clàssic del món de la dansa

El Kursaal programa aquest dijous «El Trencanous»
El Kursaal programa aquest dijous «El Trencanous» | Promocional
Redacció
02 de gener del 2018
Actualitzat a les 14:38h
El Ballet de Catalunya, la companyia privada de ballet clàssic de Catalunya, portarà aquest dijous 4 de gener a les 20h a la Sala Gran del Kursaal de Manresa l'estrena d'El Trencanous, en la versió de Marius Petipa i Lev Ivanov que originàriament varen crear per al gran Teatre Mariinsky de Sant Petersburg l'any 1892, i música de Pëtr Il'ič Čajkovskij. El Ballet de Catalunya interpreta una versió que el seu director artístic, Elias Garcia, i directora artística associada, Larisa Lezhnina, prima ballerina del Mariinsky Theatre i Het National Ballet d'Amsterdam, adapten per a la seva personalització en el marc actual i de la nova companyia catalana. El muntatge, que ja ha exhaurit totes les entrades, es podrà veure al Kursaal amb la participació extraordinària de l''Esbart Egarenc del Social' de Terrassa i l'Escola de Ballet Olga Roig de Manresa

Ambientada durant la revetlla de Nadal, El Trencanous mostra la història de la Clara, una nena que es prepara per celebrar el Nadal juntament amb el seu germà Fritz, els pares i la resta de la família. El padrí de la Clara, en Drosselmeyer, arriba i comença a repartir joguines i regals entre els presents; als nens els ofereix uns bonics regals, cavallets de fusta, nines, una caixa de soldats per en Fritz i un Trencanous vestit de soldat per la Clara. Més tard a la nit, quan tothom ja dorm, la Clara, que no pot dormir, baixa a la sala i de sobte veu com el Trencanous i les altres joguines prenen vida... a partir d'aquí la Clara s'endinsarà en el món màgic de les fades. 

El Ballet de Catalunya està format per ballarins de gran qualitat artística. Tots ells conformen la primera saga d'un futur cos de ball que ha d'estar integrat en bona part per ballarins catalans i internacionals formats al nostre país, gràcies a la creació d'una acadèmia adjunta que pretén trobar el talent jove allà on es troba i assolir un nou futur per la dansa feta a casa.

Xerrada prèvia a càrrec de Pablo Testa

Una hora abans de la funció el ballarí i coreògraf Pablo Testa oferirà una xerrada gratuïta a l'entorn d'El Trencanous. La xerrada tindrà lloc a les 19h a la Sala Polivalent 1 del Teatre Kursaal.

Les entrades per veure El Trencanous del Ballet de Catalunya tenen un preu de 28€ (26 euros Carnet Galliner, Escoles de Música, majors de 65 anys i menors de 25 anys). Més informació a les taquilles, per telèfon (938723636) i per internet.