El Pessebre Vivent del Pont Llarg va aplegar més de 2.000 visitants per Sant Esteve

Els organitzadors van modificar la zona d'accés per tal d'agilitzar les entrades i sortides, afavorint l'agilitat d'entrada pels visitants

Una de les escenes del Pessebre Vivent del Pont Llarg
Una de les escenes del Pessebre Vivent del Pont Llarg | Jordi Preñanosa
Redacció
28 de desembre del 2017
Actualitzat a les 22:20h
El Pessebre Vivent del Pont Llarg va aconseguir de nou l'èxit al passat dia de Sant Esteve a l'aplegar més de 2.000 visitants a l'escenificació de la zona del Poal de Manresa.

Una cita al sector del Poal que ja és un clàssic de les festes nadalenques a Manresa. Centenars de persones van desfilar pel camí de Joncadella, des de l'avinguda Universitària, per entrar en el món màgic del Pessebre Vivent que transforma l'Aqüeducte del Pont Llarg de la Sèquia i les primeres cases de pagès i ens trasllada al Betlem de fa més de 2000 anys.

Escenes casolanes i de la vida diària a pagès, al mercat o fent oficis com el de ferrer, pagès, cisteller, es veuen barrejades amb les escenes més bíbliques. Les novetats d'enguany van ser molt admirades, i eren les que entretenien més al públic assistent, com ara l'escena del casament al Temple o les del recaptador d'impostos i l'empadronador. Van ser també molt aplaudides les noves ubicacions de les escenes del mercat, molt més visibles, de les que es podia observar molt més bé el detall; la de l'Anunciació dels pastors, així com la ubicació de la zona de berenador on se servia brou calent, coca i infusions.

Els menuts i no tan menuts també van celebrar la nova ubicació del tió, que el feia més visible i més accessible i la presència de l'embaixador dels reis de l'orient amb el que es podien fer fotos i que els entregava la carta per a portar al carter reial que visitarà Manresa aquests propers dies. El nou caganer del Pessebre va ser l'altre protagonista i la mainada el trobava fàcilment per a omplir el paper del sorteig pel concurs Troba el caganer El premi és un gran pastís de Llaminadures, gentilesa de la botiga Capritxets.

L'altre concurs del Pessebre és el de fotografia i instagram que tindran el premi d'un àpat per a dues persones a l'Espai Gastronòmic del Kursaal i del que ja se'n comença a rebre instantànies.

Com en edicions anteriors, els organitzadors esperaven una gran afluència de públic i van modificar la zona d'accés per tal d'agilitzar les entrades i sortides, afavorint l'agilitat d'entrada pels visitants que ja portaven el tiquet d'entrada adquirit anticipadament a través de la web de l'Associació de Pessebres Vivents de Catalunya o del Teatre Kursaal.