Setanta actors al musical «Dolly» a benefici de l'Hospital de dia d'Oncologia

Les representacions tindran lloc el dimarts 2 de gener, a les 5 de la tarda i a les 9 del vespre

«Dolly, una dona exasperant» es podrà veure al Kursaal el 2 de gener
«Dolly, una dona exasperant» es podrà veure al Kursaal el 2 de gener | MTM
Redacció
27 de desembre del 2017
Actualitzat el 01 de gener del 2018 a les 19:32h
Una setantena d'actors i actrius pujaran a l'escenari del Teatre Kursaal de forma desinteressada per representar Dolly, una dona exasperant. Serà el pròxim dimarts, 2 de gener de 2018, en una doble funció a les 5 de la tarda i a les 9 del vespre. Es tracta d'una iniciativa de Manresa Teatre Musical (MTM), el mateix Teatre Kursaal i la Fundació Althaia amb el suport de la Fundació Universitària del Bages (FUB) que té per objectiu recaptar fons per al futur Hospital de dia d'Oncologia i Hematologia d'Althaia.

Dolly, una dona exasperant és un clàssic de l'època daurada de Broadway i un dels musicals més famosos i populars dins de la cultura americana. Aquesta és la primera i de moment única adaptació al català que s'ha fet de l'obra, que es va estrenar l'any 1964 i que és un cant a la vida, a la broma, a l'amor i a l'esperit juvenil.

D'aquesta manera, MTM, el Teatre Kursaal i la FUB se sumen a la campanya Posem-hi el cor que Althaia està duent a terme per recaptar fons que permetin finançar el projecte del futur Hospital de dia d'Oncologia i Hematologia.

Les entrades per assistir a les representacions es poden adquirir a través de la pàgina web del Kursaal per un preu de 15 euros. I també a les taquilles del Kursaal, de dimarts a diumenge, de les 5 de la tarda a les 9 del vespre, i els dissabtes, també de les 11 del matí a la 1 del migdia. A més a més, hi ha l'opció de col·laborar en el projecte fent una aportació puntual o periòdica.

A banda, diferents institucions, empreses i entitats han adquirit paquets d'entrades a canvi de constar com a col·laboradores en el programa de mà de l'espectacle.

Les festes de Nadal són un bon moment per compartir unes entrades per anar al teatre que, alhora, són un gest de solidaritat. Les aportacions solidàries de tothom donaran sentit al treball dels artistes i tècnics que hi haurà damunt i darrere l'escenari, que també col·laboren desinteressadament.

Un projecte per donar més confort i calidesa

El nou Hospital de dia d'Oncologia i Hematologia s'ubicarà a la planta 0 de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i donarà servei a la població de referència d'Althaia, que és de prop de 260.000 habitants de les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès, Moianès i Cerdanya. La humanització dels espais serà un element més de l'atenció integral al malat oncològic que ja s'està donant actualment i que inclou el servei d'atenció continuada; tractaments com la quimioteràpia, radioteràpia o tractaments personalitzats; la unitat de recerca; l'atenció psico-oncològica; la unitat de càncer familiar, assessorament dietètic i activitats d'autocura (marxa nòrdica, estètica).

El futur Hospital de dia permetrà incrementar els espais per tal que els pacients afrontin el tractament de la malaltia en un entorn de més confort i calidesa. Així, es passaran dels 231 metres quadrats actuals de superfície a 824 metres quadrats, cosa que significa que cada pacient disposarà de 31 metres quadrats enfront els 9 actuals. El nou hospital, a més, disposarà de llum natural, d'espais més amplis amb major calidesa i confort; de zones que facilitin tant la interacció entre usuaris quan ells ho desitgin com la intimitat quan ho necessitin, i s'augmentarà el nombre de llits per a malalts, passant dels 8 llits i 12 butaques actuals a 10 llits i 19 butaques.

Sobre l'espectacle

Dolly, una dona exasperant és la cinquena producció de Manresa Teatre Musical. Es va estrenar al teatre-auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles el 9 de setembre de 2016 i es va representar en cinc ocasions. L'han vist més de dues mil persones, en diferents teatres de la Catalunya Central.

Posa damunt l'escenari una setantena d'artistes per presentar la història de l'agent matrimonial Dolly Levi, xafardera i embolicaire com cap altra. Els seus tripijocs i la recerca de l'amor són el fil conductor de les diferents escenes, carregades d'optimisme, bon humor i vitalitat, amb números musicals multitudinaris i una posada en escena colorista. En destaca la gran qualitat de la banda sonora i el tema que dona nom a l'obra original Hello Dolly!, insígnia del jazz dixieland. Igualment, és notable la complexitat de les coreografies i l'exigència vocal de les peces cantades.