El dia de Sant Esteve s'estrena la Nit Viva de Fonollosa

Hi participen més de 200 persones dels pobles de Fonollosa, Camps, Aguilar de Segarra, Castelltallat i rodalies

Ball de Festa Major a la Nit Viva de Fonollosa
Ball de Festa Major a la Nit Viva de Fonollosa | Jordi Fonts Granollers
Redacció
24 de desembre del 2017
Actualitzat el 26 de desembre a les 22:35h
El proper dia de Sant Esteve s'estrena la Nit Viva al poble de Fonollosa, l'espectacle nadalenc que recrea la vida a pagès de fa més d'un segle, escenifica quadres d'oficis antics i pessebre.

La representació transcorre pels carrers i interior de cases centenàries del Raval del Sastre del poble de Fonollosa i hi participen més de 200 persones dels pobles de Fonollosa, Camps, Aguilar de Segarra, Castelltallat i rodalies.

S'ha treballat amb especial atenció l'ampliació d'elements i decoració, sobretot objectes antics, amb la finalitat d'avançar cap a l'alt rigor històric en que es caracteritza aquesta representació.

Destaquen algunes escenes com la Premsa d'oli, el celler i la núvia (situades a l'interior de cases datades del segle XVII), i d'altres de molt tradicionals però poc comú en aquest tipus d'espectacles, com Passant el rosari, el Salpàs, buscant bolets, o arrossegant troncs. El recorregut transcorre per l'interior de cases centenàries, però també pels carrers i camps del Raval del Sastre, on podem trobar altres escenes com el mercat, la bugada, el carro de la verema, el Portal de Betlem o la matança del porc. 

Les funcions seran els dies 26 i 30 de desembre, 1 i 6 de gener, a 1/4 de 7 i a 2/4 de 8 del vespre. Les entrades es compren directament a taquilla (situada a l'entrada del poble de Fonollosa) des d'una hora abans de l'inici de la primera sessió.

El preu de l'entrada és 6 € (amb descomptes per infants i grups), i al finalitzar es dóna pa per torrar amb cansalada i allioli de codony per a tots els visitants.