Tot a punt per a una nova edició del Pessebre Vivent del Pont Llarg

Els principals esforços s'han centrat en la reproducció del Temple on se celebra un casament

El Temple és un dels espais que més s'ha treballat
El Temple és un dels espais que més s'ha treballat | PVPL
Redacció
24 de desembre del 2017
Actualitzat a les 8:59h
El Pessebre Vivent del Pont Llarg de Manresa celebra la sisena edició de la seva ampliació cap a la zona de l'aqüeducte del Camí de Joncadella i les primeres cases del Poal.

Com cada any, s'ha treballat en la millora, ampliació i perfeccionament de l'escenificació. Enguany s'ha centrat en nous decorats que s'han anat construint al llarg d'aquests últims mesos que s'han concentrat en les noves escenes del temple, els recaptadors d'impostos i l'empadronament.

Els principals esforços s'han centrat en la reproducció del Temple on se celebra un casament. El ritual, així com la vestimenta, s'han treballat a partir de la investigació en els Textos Sagrats i en la lectura d'estudiosos del tema. Algunes peces s'han portat d'Israel, com els Tallit. La teatralització la portarà a terme el grup manresà El Teló.

Per tal que les entrades i sortides del circuït siguin més fluides i per evitar problemes d'interferències amb el tràfic rodat, s'ha ubicat la zona de berenar al mig del recorregut, a Cal Ti. Es pretén habilitar una zona on sigui fàcil poder menjar la coca i degustar les begudes calentes (caldo i infusions d'herbes) amb tranquil·litat, mentre els nens poden visitar la Haima de l'ambaixador dels reis de l'Orient. 

Tanmateix, també es compta amb la participació d'altres entitats manresanes com els Armats de Manresa, que estan en el campament romà, o el grup de teatre de Nostra Llar del Poble Nou que escenifiquen el Palau d'Herodes i la pedrera. Apart, un gran grup de persones individuals i famílies senzeres omplen els espais de figurants amb les diferents escenes del mercat, l'Anunciació dels pastors, la casa de la família de Maria i la de Josep, els diferents oficis, els llenyataires i els pastors, etc.

Enguany, es continuarà amb el concurs de fotografia i instagram que tindran el premi d'un àpat per a dues persones a l'Espai Gastronòmic del Kursaal i ser la foto del cartell de l'edició següent; així com el concurs de recerca de la ubicació del caganer per dins el Pessebre, que va adreçat als infants. El premi és un gran pastís de Llaminadures, gentilesa de la botiga Capritxets. Ambdós concursos van tenir un gran èxit de participació.

Com en edicions anteriors, els organitzadors del pessebre esperen una gran afluència de públic i, per aquesta raó, recomanen la compra anticipada d'entrades al Teatre Kursaal i per internet a les APP de mòbils Android i Apple, així com per la web de l'Associació de Pessebres Vivents de Catalunya.

Amb la compra anticipada, s'accedeix al pessebre directament, sense fer cues i començar el circuït sense espera. Cal portar l'entrada impresa, ja que són entrades nominals.

Per accedir al circuït es demana es necessita un tiquet d'entrada de 4 €, l'entrada general; de 2 € fins als 10 anys; i gratuït per als infants fins als 6 anys.

Es farà la representació en passes continus, seguint un circuït, a partir de les 6 de la tarda, fins a 2/4 de 9 h. del vespre.