Cues i tranquil·litat a Manresa durant la primera hora electoral

Mitja hora abans que s'obrissin els col·legis ja hi havia gent esperant-se per votar

Una dona dipositant el seu vot en una de les urnes del col·legi electoral de la FUB
Una dona dipositant el seu vot en una de les urnes del col·legi electoral de la FUB | AFT
21 de desembre del 2017
Actualitzat a les 10:21h
Potser perquè cauen en un dia laboral o potser perquè són excepcionals, però l'afluència de gent de Manresa que ha dipositat el vot a l'urna al llarg d'aquesta hora que fa que han començat les eleccions, ha estat important. De fet, abans que els diversos col·legis electorals obrissin, en molts casos ja hi havia gent esperant-se. És el cas, per exemple, del Casal de les Escodines, la FUB, el Pius o l'escola La Font.

L'ambient que es respira en aquesta primera hora electoral és de tranquil·litat i normalitat. En la major part dels col·legis les meses s'han constituït sense incidents. Cal destacar la nombrosa presència d'apoderats d'ERC, la CUP i Junts per Catalunya, que han fet un gran desplegament a tots els col·legis de la ciutat per assegurar el bon funcionament dels comicis.

A hores d'ara, el soufflé està baixant progressivament. Tot i així, encara hi ha petites cues per a poder votar, com és el cas, per exemple, del col·legi electoral que hi ha a l'Ajuntament que, en aquests comicis no està situat a l'edifici nou com és habitual en unes eleccions, sinó que, com que és un dia laborable, s'ha ubicat a l'edifici antic, al fons de la sala de premsa, un espai petit que genera, sovint, certa acumulació de votants.