Correus Manresa acumula centenars de devolucions de propaganda electoral unionista

Caixes de propaganda electoral unionista retornada a Correus Manresa
Caixes de propaganda electoral unionista retornada a Correus Manresa | NacióManresa
20 de desembre del 2017
Actualitzat el 21 de desembre a les 10:04h
La seu de Correus a Manresa acumula més de dues mil devolucions de correspondència de propaganda electoral dels partits unionistes, PP, Ciutadans i PSC, però també de la llista de Catalunya en Comú - Podem, segons ha pogut saber NacióManresa. Una bona part d'aquest correu retornat ha estat recollit pel CDR de Manresa, que l'ha portat al servei postal.

La correspondència ha estat retornada, majoritàriament, esborrant l'adreça del remitent i forma part d'una campanya que s'ha dut a terme a través de les xarxes socials. La publicitat, que ara Correus ha de retornar a les respectives formacions polítiques, es classifica en caixes de 340 unitats i fins ara ja n'han omplert sis i mitja.

Segons fonts sindicals de la CGT de Correus, és la primera vegada que es troben amb una devolució massiva de correspondència electoral. En altres comicis hi havia hagut les devolucions "normals" de qualsevol remesa massiva de correspondència, però no amb una "voluntarietat" manifesta com ha passat durant aquesta campanya.

Quant a devolucions de propaganda dels partits independentistes, des del sindicat s'ha assegurat que hi ha les "estructurals", o sigui, "molt poques".

Cal tenir en compte que CGT Correus va denunciar la passada setmana el col·lapse que viu a causa de la paqueteria i correspondència de Nadal, i les eleccions al Parlament, que generen molta feina, i la manca de treballadors que, segons el sindicat, pateix el servei postal.