«Al Pont, tots ens coneixem i sabem les ideologies d'uns i altres, que sempre hem respectat»

El president de l'associació contra el càncer infantil Adrián González Lanza ha llegit el manifest en la concentració unitària del Pont de Vilomara | Els antifeixistes critiquen que s'ha fet sense "ni tan sols rebutjar i condemnar la violència que han exercit determinats personatges" del municipi

Concentració a la plaça de l'Ajuntament del Pont de Vilomara
Concentració a la plaça de l'Ajuntament del Pont de Vilomara | Pere Fontanals
19 de desembre del 2017
Actualitzat el 20 de desembre a les 11:02h
Un centenar llarg de persones s'han concentrat aquest fred dimarts al vespre a la plaça de l'Ajuntament del Pont de Vilomara sota el lema "3.794 veus, un sol poble. Respecte, convivència i pau", escrit en una pancarta amb paraules en català i en castellà.

Després dels diversos episodis viscuts al municipi, amb agressions de dos espanyolistes a simpatitzants de la CUP mentre encartellaven i una concentració dels antifeixistes que va acabar sent doble per la contramanifestació d'un grup d'espanyolistes, l'alcalde, Cecilio Rodríguez, al capdavant del govern municipal (PSC), i els representants de la resta de forces amb representació -ERC, CDC i independents vinculats a ICV- van decidir convocar aquesta concentració unitària.

S'ha tractat d'un acte senzill i sentit, en el qual Juan González, president de l'associació contra el càncer infantil Adrián González Lanza, ha llegit un manifest en que ha destacat "la convivència" que s'ha viscut al Pont de Vilomara malgrat les diferències d'ideologia.

"Tots ens coneixem i sabem, sense discutir, les ideologies d'uns i altres, que sempre hem respectat i hem viscut en pau", ha assegurat, "no dubto ni per un moment que continuarem sent així", ha seguit. González ha assegurat que "el nostre poble s'ha caracteritzat sempre per no tremolar-li el pols a l'hora d'ajudar al més necessitat", i ha afegit que "jo sóc la viva imatge del què heu aconseguit", en referència al suport rebut durant la malaltia i la pèrdua del seu fill, que porta el nom de l'associació.

Després de la lectura del manifest, els assistents han guardat tres minuts de silenci que han acabat amb un sonor aplaudiment.

Crítica d'UCFR a la concentració

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) ha fet públic un comunicat en el qual no dubta de la "bona intenció" de l'Ajuntament a l'hora de convocar la concentració, però critica que "pretén que la gent que està per la democràcia i els drets humans" es manifesti "al costat dels feixistes", sense "ni tan sols rebutjar i condemnar la violència que han exercit determinats personatges concrets del poble".

Per als antifeixistes, aquesta manera de procedir contra el feixisme, "situant en dos bàndols els ultres i els que pacíficament els assenyales" no fa més que afavorir "la impunitat amb la qual actuen els feixistes i els envalentona encara més".

La plataforma recorda que entre els assistents a la contramanifestació de diumenge hi havia "destacats membres de grups feixistes" i en les seves proclames "s'acusava personalment alguns periodistes i mitjans de comunicació".