La famílies vulnerables de Sant Joan no pagaran escombraries ni clavegueram a proposta de Compromís

La coalició d'esquerres aconsegueix fer entrar diverses propostes en les ordenances fiscals aprovades dilluns

Redacció
19 de desembre del 2017
Actualitzat a les 21:27h
Les famílies en situació de vulnerabilitat de Sant Joan de Vilatorrada quedaran a partir de 2018 exemptes del pagament de la taxa d'escombraries i clavegueram a proposta del grup municipal de Compromís amb Sant Joan – ICV – MES. El ple municipal celebrat ahir va aprovar les ordenances fiscals per l'any vinent amb l'abstenció del grup. 

Albert Marañón, portaveu de Compromís, remarca que "tot i que no són, ni de lluny, les ordenances fiscals que hauria fet el nostre grup, sí que fruit de les nostres propostes són més justes socialment, i protegeixen més les famílies vulnerables que la proposta inicial de l'equip de govern". Per això es mostra satisfet que la nova situació de minoria del govern municipal hagi provocat que diverses de les propostes presentades s'hagin acceptat. 

En aquest sentit, a proposta del grup de Compromís, aquelles famílies que es trobin dins els barems establerts a la Llei 24/2015 de lluita contra la pobresa energètica quedaran exemptes del pagament d'escombraries i clavegueram, així com del subministrament d'aigua. A més, es dóna continuïtat a la bonificació de l'IBI per a famílies nombroses però introduint criteris de progressivitat fiscal. 

Marañón explica que vetllaran per l'aplicació de les propostes acceptades i seguiran insistint en aquestes i altres propostes. Així mateix emplaça al govern a "ser valents i no conformistes i avançar de manera decidida cap a uns impostos i taxes més justos i equitatius". Compromís havia presentat altres propostes per posar en mercat de lloguer social habitatges actualment buits, per fomentar la millora de la qualificació energètica i ajuts per al pagament de l'IBI que no es van incorporar.