Quaranta-un infants del Bages es queden sense beca menjador pels requeriments d'hisenda

El nou canvi de reglament requereix que els infants tinguin NIE, situació que no és possible en aquells casos en els quals els pares es troben en situació irregular

19 de desembre del 2017
Actualitzat el 20 de desembre a les 11:51h
Quaranta-un infants del Bages es queden sense beca menjador
Quaranta-un infants del Bages es queden sense beca menjador | AjCV
Per aquest curs 2017-2018, tots aquells infants que visquin al Bages i no tinguin el NIE (l'equivalent al DNI espanyol per a persones estrangeres), no podran optar a sol·licitar les beques menjador atorgades per la Generalitat de Catalunya i gestionades pel Consell Comarcal del Bages. Així ho va deixar palès el president del grup municipal del PSC a Manresa, Felip González, durant el ple celebrat dilluns. Concretament, va alertar d'aquesta situació quan s'estaven a punt d'aprovar les Bases del VIII Reconeixement de les Ciutats Amigues de la Infància i el IX Certamen de Bones Pràctiques.

Aquesta circumstància, tal com ha afirmat a NacióManresa la la cap de l'àrea d'educació del Consell Comarcal del Bages, Carme Garcia, "és la primera vegada que es dona". "Nosaltres, com a administració pública, estem obligats a seguir el model 347 d'hisenda i hem de declarar qualsevol ajut o subvenció a la Base de Datos Nacional de Subvenciones", explica, tot afegint que "això vol dir que totes les persones que declarem han d'estar identificades i és per aquest motiu que a les bases reguladores de les beques menjador hem especificat aquest requisit".

El fet de fer arribar les declaracions al Ministeri d'Hisenda no és nou. El Consell Comarcal ja ho feia, però si es trobava que algun dels infants al qual se li havia atorgat la beca menjador, no tenia cap document d'identitat, es posava el NIE del pare o la mare. "Fent això ens pensàvem que ja cobríem l'autorització, però des del Ministeri d'Hisenda ens van dir que no, que havíem de declarar l'alumne en qüestió", diu Garcia, tot exposant que "el que ens hem trobat ara són un munt de requeriments d'hisenda informant-nos que la documentació que vam enviar l'any passar no és la correcta".

Amb el nou requisit que el Consell Comarcal del Bages ha especificat a les bases reguladores de les beques menjador, s'han quedat sense poder-hi optar, un total de 41 infants, 21 dels quals són de Manresa i els 20 restants, de la comarca.

D'altra banda, per aquest curs, el Consell Comarcal ha atorgat, a tot el Bages, 2.514 beques, 2.403 de les quals són del 50% i 111, del 100%.