L'Ajuntament impulsa una enquesta sobre agressions sexistes en els espais d'oci

L’enquesta, que es respon en 10 minuts a través d'internet, té per objectiu conèixer les opinions i experiències de la ciutadania, i així, poder-ne elaborar un protocol

per Redacció , 19 de desembre de 2017 a les 11:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de la regidoria de la Dona de l'Ajuntament de Manresa s'ha iniciat l'elaboració d'un protocol davant l'assetjament sexual en espais d'oci. Per aquest motiu es demana als ciutadans i ciutadanes de la capital del Bages que contestin una breu enquesta anònima, de 10 minuts aproximadament, que poden trobar clicant aquí.

Aquesta és una acció inclosa en el II Pla d'Igualtat de Gènere de l'Ajuntament de Manresa, en la línia estratègica d'Acció contra la Violència Masclista que té com objectiu principal dissenyar un protocol d'abordatge de les agressions, abusos sexuals i orientació sexual en espais d'oci i festes que ha de contemplar una intervenció integrada basada en la prevenció, detecció, atenció i recuperació.


Homes i dones fan un ús diferenciat de l'espai públic, i en el cas de les dones, aquest ús es troba condicionat per la socialització en la por de ser víctima d'abusos i agressions sexuals. És per això que cal sensibilitzar a la població de la problemàtica de les agressions sexistes en els espais d'oci. Prevenir els comportaments sexistes i agressions sexuals. Fomentar la coresponsabilitat en prevenir i aturar possibles agressions i treballar per trencar l'imaginari del cos de la dona com a objecte sexual.  

La Diputacióde Barcelona finança l'elaboració d'aquest Protocol i és l'Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCiB) qui l'elabora amb el suport de l'Ajuntament de Manresa.


APFCiB és una ONG especialitzada en l'àmbit dels drets sexuals i reproductius i la salut sexual i reproductiva des d'una perspectiva feminista, i amb experiència en l'àmbit de les violències masclistes, i recentment, contextualitzant-les en espais d'oci.

 

Participació